Στις καλές σχέσεις του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ αναφέρεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης εκτιμώντας, σε συνέντευξη που έδωσε στην «Ελευθεροτυπία», εκτιμώντας ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος θα παρέχει στήριξη στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Σταθάκης που είναι μέλος του οικονομικού επιτελείου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανάφερε ότι η Γερμανία θα στηρίξει πολιτικά τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τουλάχιστον έως τον Απρίλιο ενώ καλούμενος να απαντήσει τι ακριβώς εννοεί ως πολιτική στήριξη, απάντησε ότι αυτό σημαίνει: «μια χαλάρωση του προγράμματος και πιθανή αναδιάρθρωση του χρέους την άνοιξη».

Ωστόσο, εκτιμά πως αν και θα επενδύσει στα παραπάνω η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να ανακόψει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα δεν θα κριθεί από τα μέτρα της τελευταίας στιγμής».

Σχετικά με την κυβερνητική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι θα διαπραγματευτεί με τους εταίρους και «θα πετύχει» ενώ προσθέτει ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ «είναι ακραίο ενδεχόμενο... αντιθέτως, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ μας μπορεί να είναι ωφέλιμες για όλους».

Επίσης εκφράζει σιγουριά για την επερχόμενη εκλογική ήττα της ΝΔ που θα οδηγήσει σε αλλαγή του πολιτικού της αρχηγού.