Έντονα ενοχλημένη εμφανίστηκε η Χαριλάου Τρικούπη από το πρωτοσέλιδο θέμα της εφημερίδας Real News με τίτλο «Απασφάλισε ο Βενιζέλος. Βάζει φωτιά στη διαπραγμάτευση» που εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ υπό το βάρος της δημοσκοπικής κατάρρευσης του  να οδηγείται σε σκλήρυνση στάσης στα θέματα των πλειστηριασμών και των ομαδικών απολύσεων.

Σε μια άμεση ανακοίνωση που εξέδωσε- σεβόμενο, όπως αναφέρει, απολύτως το δικαίωμα κάθε μέσου ενημέρωσης και κάθε πολίτη στην αξιολόγηση και τον σχολιασμό της στάσης κομμάτων και πολιτικών προσώπων, επισημαίνει πως «αν κριτήριο του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του ήταν η δημοσκοπική προστασία του κόμματος και η αποφυγή του εκλογικού κόστους, δεν θα υπήρχε σήμερα μια Ελλάδα μέλος της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν θα υπήρχε ελληνικό τραπεζικό σύστημα και προστασία των καταθέσεων».

Όπως τονίζεται ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θα αναλάμβανε την ευθύνη του Υπουργείου Οικονομικών τον Ιούνιο του 2011, αλλά θα «προστάτευε» τη δημοφιλία του ενώ υπογραμμίζεται πως « Οι δημοσκοπήσεις δεν μας ευχαριστούν, αλλά -αλήθεια- ποιον ευχαριστούν άραγε ως γενική τάση και ανεξάρτητα από την τεχνική τεκμηρίωση και την ποιότητα κάθε μιάς από αυτές;». 

Επισημαίνεται δε πως «ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ως Υπουργός Οικονομικών και ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κυβερνητικός εταίρος ακολούθησε πάντα τη γραμμή της αξιοπρεπούς και τεκμηριωμένης διαπραγμάτευσης» και με αυτόν τον τρόπο απαντά η Χαριλάου Τρικούπη θα επιτευχθεί και τώρα η συμφωνία «χωρίς πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα και χωρίς περιττή, άδικη και ανόητη σκληρότητα κατά των φτωχών και μεσαίων ελληνικών οικογενειών».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται υποδείξεις ούτε από όψιμους «φιλομνημονιακούς» που θέλουν να ξεχάσουν τις αντιμνημονιακές τους κορώνες, ούτε από γιαλαντζί «αντιμνημονιακούς» που τρέμουν μη τυχόν και υπάρξει τριβή με την τρόικα!», αναφέρεται ενώ καταλήγει πως στα θέματα των πλειστηριασμών και των ομαδικών απολύσεων το ΠΑΣΟΚ κινείται στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας που διέπει την κυβέρνηση συνεργασίας και των σχετικών ταυτόσημων δηλώσεων του Πρωθυπουργού και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης.

Σημειώνεται πως στο ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λέει: «Αν είναι να πέσουμε, καλύτερα να συμβεί γιατί πήγαμε κόντρα στην τρόικα, παρά να μας ρίξουν οι βουλευτές».