Οριακό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δείχνει νέα δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research που δημοσιεύεται στο «Βήμα της Κυριακής», με τον Αντώνη Σαμαρά παράλληλα να διατηρεί προβάδισμα όσον αφορά την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έχει οριακό προβάδισμα 0,6 μονάδων έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ποσοστό 23%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 22,4%.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή, με 7,9%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 6,1%, στην πέμπτη θέση έρχεται το ΚΚΕ με 5%, έκτοι βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5% και κοντά στο όριο της εισόδου στη Βουλή βρίσκεται η ΔΗΜΑΡ με 3,4%.

Το προβάδισμα της ΝΔ είναι ελαφρώς μεγαλύτερο στην παράσταση νίκης, με το 43% των ερωτηθέντων να κρίνει πως η Συγγρού θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, ενώ το 41,7% κρίνει πως τη νίκη θα κατακτήσει η Κουμουνδούρου.

Σχετικά με το ποιος είναι καταλληλότερος για τον πρωθυπουργικό θώκο, ο Αντώνης Σαμαράς έχει πλεονέκτημα έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον πρωθυπουργό να κρίνεται καταλληλότερος από το 45,5% των συμμετεχόντων, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζεται από το 32,3%.

Την ίδια στιγμή, υπέρ του να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση τάσσεται το 56,6%, ενώ υπέρ της άμεσης προσφυγής σε πρόωρες εκλογές δηλώνει το 38,5%.

Τέλος, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (76,9%) τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ενώ μόλις το 16,7% επιθυμεί επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.