Διευκρινίσεις για τα όσα είπε στη συνέντευξή του στη Realnews έδωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, παραθέτοντας την πλήρη ερώτηση και την απάντηση από την οποία προέκυψε ο τίτλος στο εξώφυλλο της εφημερίδας, προκαλώντας την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές, ζητώντας να επανορθώσει η εφημερίδα, ενώ ο Σίμος Κεδίκογλου, σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «το έχει καταλάβει πια κάθε Έλληνας πολίτης: η αξιωματική αντιπολίτευση κατάντησε να έχει την αποστασία σαν το κορυφαίο σύνθημα και τη μοναδική επιδίωξή της! Ντροπή…».

Ο κ. Σκουρλέτης έγραψε στο Facebook:

«Επειδή η αυριανή (σ.σ. σημερινή) “REALNEWS” στο πρωτοσέλιδο χτύπημα της ισχυρίζεται πως σε συνέντευξη μου είπα : Πάνος Σκουρλέτης, εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ: " Όσοι ρίξουν την κυβέρνηση θα γονιμοποιήσουν πολιτικές διεργασίες. Οι πόρτες σε εμάς είναι ανοικτές". Σας παραθέτω την πλήρη απάντηση και την ερώτηση…

ΕΡ. Τελικά, κύριε Σκουρλέτη, οι πόρτες του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτές για τα στελέχη εκείνα που θα πάρουν την ευθύνη να ρίξουν την κυβέρνηση;
ΑΠ. Όσοι ρίξουν την κυβέρνηση θα έχουν συμβάλει στο να μπει ένα τέλος στην πιο αντικοινωνική και καταστροφική πολιτική που γνώρισε ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες. Θα έχουν αντιστοιχηθεί με την πλατιά απαίτηση του λαού μας να απαλλαγεί από την κυβέρνησή της κοινωνικής διάλυσης και της συρρίκνωσης της δημοκρατίας. Μια τέτοια πολιτική πράξη θα γονιμοποιήσει πολιτικές διεργασίες. Οι πόρτες σε μας είναι ανοιχτές σε όσους συμφωνούν με τις προτάσεις μας και είναι φερέγγυοι απέναντι στο λαό πως μπορούν να τις υπηρετήσουν με ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια. Πάντως κάδος ανακύκλωσης δεν σκοπεύουμε να γίνουμε.

Έχω ήδη μιλήσει με την εφημερίδα μου είπαν πως θα επανορθώσουν τα συμπεράσματα δικά σας……».

Υπενθυμίζεται ότι νέα αντιπαράθεση μεταξύ της Κουμουνδούρου και των κομμάτων της συγκυβέρνησης είχε προκαλέσει η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην εφημερίδα Αυγή την 17 Νοεμβρίου, όταν είχε κάνει άνοιγμα προς τους επίδοξους κοινοβουλευτικούς «αντάρτες».