Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη

Μπορεί το μέτωπο της κυβερνητικής συμμαχίας να φαίνεται προς το εξωτερικό αρραγές και οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος να εμφανίζονται με κοινή γραμμή απέναντι στους δανειστές ωστόσο τα ανοιχτά θέματα σε ΕΟΠΥΥ και Πανεπιστήμια προκαλούν «πονοκέφαλο». 

Το ΠΑΣΟΚ που μέχρι τώρα στήριζε απόλυτα τις πρωτοβουλίες του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη έκανε την έκπληξη και σε μια ανακοίνωση που απευθύνεται και στον υπουργό του ζήτησε επί της ουσίας να χαμηλώσει τους τόνους να σταματήσει να συζητάει για απολύσεις και να παρουσιάσει ολοκληρωμένο σχέδιο για την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Την επόμενη μέρα βέβαια όχι μόνο έπεσαν οι τόνοι αλλά αντιθέτως ακούστηκαν μέχρι και τα ακραία σενάρια περί ξαφνικού θανάτου του ΕΟΠΥΥ, που μπορεί να διαψεύστηκαν από τη διοίκηση ωστόσο δεν διαψεύστηκαν από τον ίδιο τον υπουργό. 

Την ίδια ώρα σε μεγάλο «πονοκέφαλο» της κυβέρνησης έχει μετατραπεί το μέτωπο της Παιδείας. Στα Πανεπιστήμια επικρατεί αναβρασμός ενώ όπως όλα δείχνουν το εξάμηνο έχει ήδη χαθεί. Τη Δευτέρα το πρωί οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ έχουν προγραμματίσει έκτακτη συνέλευση.  Το ΠΑΣΟΚ μέχρι τώρα δείχνει πως συμφωνεί πλήρως με τους χειρισμούς του υπουργού Παιδείας και πως δεν τίθεται θέμα «κάλυψής» του. 

Ένα ακόμα μέτωπο έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό μέτωπο της κυβέρνησης μεταξύ του κ. Χατζηδάκη και του κ. Τσαυτάρη με φόντο τις προτάσεις του ΟΟΣΑ για τις αλλαγές στο γάλα

Η κόντρα αυτή θέτει σε κίνδυνο και την «εύθραστη» ηρεμία  στις κοινοβουλευτικές ομάδες καθώς τείνουν οι βουλευτές να χωριστούν πάλι σε αστικά κέντρα και βουλευτές περιφέρειας.