current views are: 1

1 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση10:26

Αρνείται τα περί «ξαφνικού θανάτου» για τον ΕΟΠΥΥ η Ζέττα Μακρή

Διαψεύδει τις πληροφορίες περί «ξαφνικού θανάτου» του ΕΟΠΥΥ, όπως στην περίπτωση της ΕΡΤ,  η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή.

Δημοσίευση 10:26’
αρθρο-newpost

Διαψεύδει τις πληροφορίες περί «ξαφνικού θανάτου» του ΕΟΠΥΥ, όπως στην περίπτωση της ΕΡΤ,  η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή.

Διαψεύδει τις πληροφορίες περί «ξαφνικού θανάτου» του ΕΟΠΥΥ, όπως στην περίπτωση της ΕΡΤ,  η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή.

«Αυτά είναι πρωτοσέλιδα εφημερίδων, είναι φόβοι, εκτιμήσεις, αγωνίες, δεν είναι όμως αποφάσεις. Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις» δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του Mega.

«Φαίνεται ότι θα καταλήξουμε -να μην πω ότι έχουμε καταλήξει, γιατί δεν είμαι η αρμόδια να κάνω την ανακοίνωση- ότι ο ΕΟΠΥΥ θα είναι αγοραστής υπηρεσιών. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ούτε ξαφνικό θάνατο, ούτε απαραίτητα απολύσεις» διευκρίνισε.

Η κυρία Μακρή αναφέρθηκε στους περίπου 1.000 γιατρούς που απασχολούνται αποκλειστικά στον ΕΟΠΥΥ επισημαίνοντας ότι «η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ενοποιείται. Διοικητικά θα είναι ενιαία. Οι γιατροί αυτοί θα παρέχουν στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας εάν και εφόσον η ειδικότητά τους, οι γνώσεις τους και η διάθεσή τους το επιτρέπουν». 

Παράλληλα, τόνισε πως «σε ό,τι αφορά γιατρούς που η ειδικότητα τους δεν είναι στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, όπως είναι οι πλαστικοί χειρουργοί, μετά από τη χαρτογράφηση των αναγκών του ΕΣΥ θα ληφθεί η οριστική απόφαση για το πού θα τοποθετηθούν, όπως και η απόφαση εάν θα έχουν ιατρείο ή θα είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Όλα αυτά είναι σχέδια, είναι προτάσεις. Δεν είναι αποφάσεις».

Η υφυπουργός Υγείας είπε ακόμα  ότι «όταν τελειώσει η αξιολόγηση του ΕΟΠΥΥ και η χαρτογράφηση του ΕΣΥ, θα ληφθούν αποφάσεις οι οποίες θα αφορούν σε ειδικότερες λεπτομέρειες», σημειώνοντας ότι η αξολόγηση ολοκληρώνεται στις 6 Δεκεμβρίου.


σχετικα αρθρα