Σφοδρή κόντρα στη Βουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα της Εξεταστικής για τα υποβρύχια προαναγγέλλει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγορώντας τον «ηγετικό κύκλο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για προνομιακές σχέσεις με συγκεκριμένα καταγραφόμενα συμφέροντα».

«Η συζήτηση στη Βουλή θα είναι μια ευκαιρία όλη η κοινή γνώμη, αλλά πρωτίστως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ακούσουν και να κατανοήσουν πώς ενεργεί ο ηγετικός κύκλος περί τον κ. Τσίπρα», δηλώνει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» επισημαίνοντας πως «θα πληρώσουν τις συκοφαντίες που εκστόμισαν γιατί η συκοφαντία είναι μια βαριά άτιμη πράξη».

Ο κ. Βενιζέλος δηλώνει:

Πράγματι, ο κ. Τσίπρας, μετά από εντυπωσιακή καθυστέρηση και αμηχανία 45 ημερών, αναγκάστηκε να καταθέσει την πρόταση για τα υποβρύχια και τα ναυπηγεία και τώρα θα έρθει στη Βουλή ως απολογούμενος γιατί οφείλει να δώσει απαντήσεις στα σκληρά ερωτήματα που του έχω θέσει. Ήδη, μετά τα όσα άκουσε στη συζήτηση για την ατυχή πρόταση μομφής που υπέβαλε, αναγκάστηκε να κάνει στροφή 180 μοιρών και να καταθέσει µια πρόταση που δεν στρέφεται εναντίον µου ή εναντίον του ΠΑΣΟΚ, αλλά αφορά γενικά την υπόθεση των υποβρυχίων-ναυπηγείων. Και ιδίως τις περιόδους 2004-2009 και 2011-2013 και λιγότερο τη δική μου θητεία στο ΥΠΕΘΑ, την περίοδο 2010-2011, που καλύπτεται από νόμο ψηφισμένο από τη Βουλή με πρωτοφανείς εγγυήσεις διαφάνειας.
Όμως, η ίδια η πρόταση που υπογράφει πρώτος ο κ. Τσίπρας, συνιστά απροκάλυπτη ομολογία προνομιακών σχέσεων του ηγετικού κύκλου του ΣΥΡΙΖΑ με συγκεκριμένα καταγραφόμενα συμφέροντα. Αυτό πρέπει βεβαίως να συνδυαστεί με την πρόσφατη αποκαλυπτική ιστορία των φαρμάκων, με τη θλιβερή εικόνα του κ. Τσίπρα να προωθεί στη Βουλή την επένδυση της Deutsche Aeolian και να αναφέρεται σε… λάθος Άκερμαν, µε την πρόσφατη υπεράσπιση των τραπεζών που σύμφωνα με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «έπεσαν θύματα του κουρέματος του χρέους» που επιτεύχθηκε επί των ημερών μου στο ΥΠΟΙΚ, κ.ο.κ.

Συνεχίζοντας την επίθεσή του τονίζει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ο ηγετικός του κύκλος, πριν καν ασκήσει κυβερνητική εξουσία, αισθανόμενος ξαφνικά ισχυρός, λόγω της συγκυριακής αύξησης της εκλογικής του δύναμης, εμφανίζει ήδη πολύ περίεργα φαινόμενα συνάφειας με συμφέροντα και εξυπηρέτησής τους! Αρχή άνδρα δείκνυσι, συμπεριλαμβανομένων και των γυναικών που ασχολούνται με την πολιτική» προσθέτοντας:

Ο ΣΥΡΙΖΑ γερνάει ηθικά πολύ γρήγορα! Το εθνικό έγκλημα που διαπράττει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι προσπαθεί να μετατρέψει τον πολιτικό αντίπαλο σε πολιτικό και προσωπικό εχθρό και να τον υπονομεύσει ηθικά µε τις χειρότερες σταλινικές μεθόδους που δεν τις σηκώνει όμως η εποχή µας. Σε προσωπικό επίπεδο, ο καθένας µας έχει τη διαδρομή του που μπορεί εύκολα να συγκριθεί µε τη διαδρομή κάποιων άλλων, όχι µόνο παλαιότερων αλλά και νεότερων. Και σε ό,τι µε αφορά, επειδή σηκώνω εδώ και 4 χρόνια ένα τεράστιο βάρος για λόγους καθαρά εθνικούς, δεν θα ανεχθώ να συνεχιστεί αυτή η αθλιότητα.

Για τα περί «αποστασίας» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε: 

Τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στους βουλευτές της πλειοψηφίας συνιστούν προσβολή της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού. Είναι η επιτομή του πολιτικού τυχοδιωκτισμού και αμοραλισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μετέχει στη συλλογική ιστορική συνείδηση της δημοκρατικής παράταξης, δεν νιώθει τι σημαίνει αποστασία. Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως συγκυριακό όχημα διαμαρτυρίας και νομίζει ότι ξαφνικά έγινε μεγάλος, ενώ είναι μικρομέγαλος και νεόπλουτος. Γι' αυτό τρέμει μήπως και τελειώσει η κρίση, μήπως και βγούμε από το Μνημόνιο, μήπως και δεν πάρουμε άλλα επώδυνα μέτρα! Παίζει µε τον πόνο και την αγωνία του ελληνικού λαού, επενδύοντας στην καταστροφή και υπονομεύοντας, όπου μπορεί και όπως μπορεί, τις προσπάθειες οριστικής εξόδου από την κρίση.

 

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εκτιμά ότι θα είναι αρραγές το μέτωπο του ΠΑΣΟΚ κατά τις κρίσιμες ψηφοφορίες (πλειστηριασμούς, ενιαίο φόρο κ.ά.).

Για το πότε θα πρέπει να συζητηθεί το ζήτημα τους ελληνικού χρέους ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «σύμφωνα με την ισχύουσα απόφαση του Eurogroup, αυτό πρέπει να γίνει τον Απρίλιο, όταν θα έχουν επισημοποιηθεί τα δημοσιονομικά δεδομένα του προηγούμενου έτους και ιδίως το πρωτογενές πλεόνασμα. Άρα, η κρίσιμη στιγμή συμπίπτει με το εξάμηνο της ελληνικής προεδρίας. Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους είναι τεχνικά εύκολο να επιβεβαιωθεί και να ενισχυθεί, χωρίς αυτό να συνιστά πρόβλημα για καμία χώρα-µέλος της ευρωζώνης, για κανέναν Ευρωπαίο πολίτη, για κανέναν θεσμικό μας εταίρο».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεκανίκι, αλλά πυλώνας. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ανήκουν σε δύο διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές οικογένειες, που αντιπαρατίθενται καθαρά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά συνεργάζονται πολύ συχνά στο επίπεδο των εθνικών κυβερνήσεων για διάφορους λόγους, από τους οποίους ο πιο σπουδαίος είναι η εθνική ανάγκη» είπε ακόμα.