current views are: 1

2 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση09:49

Λοβέρδος: «Δεν υπήρξε μαύρο πολιτικό χρήμα στην υπόθεση Βατοπεδίου»

Η πολύκροτη «υπόθεση Βατοπεδίου»- πέραν των όσων είδαν το φως της δημοσιότητας- κυρίως καλύφθηκε από έντονο πολιτικό παρασκήνιο. Το «μοντέλο» σκανδάλου το οποίο κατασκεύασε μια ολιγομελής ομάδα συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου είχε σαν βασικό στόχο να πλήξει την Κυβέρνηση Καραμανλή.

Δημοσίευση 09:49’
αρθρο-newpost

Η πολύκροτη «υπόθεση Βατοπεδίου»- πέραν των όσων είδαν το φως της δημοσιότητας- κυρίως καλύφθηκε από έντονο πολιτικό παρασκήνιο. Το «μοντέλο» σκανδάλου το οποίο κατασκεύασε μια ολιγομελής ομάδα συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου είχε σαν βασικό στόχο να πλήξει την Κυβέρνηση Καραμανλή.

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Η πολύκροτη «υπόθεση Βατοπεδίου»– πέραν των όσων είδαν το φως της δημοσιότητας- κυρίως καλύφθηκε από έντονο πολιτικό παρασκήνιο. Το «μοντέλο» σκανδάλου το οποίο κατασκεύασε μια ολιγομελής ομάδα συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου είχε σαν βασικό στόχο να πλήξει την Κυβέρνηση Καραμανλή.

Το newpost.gr μετέδωσε πρόσφατα την πληροφορία ότι σε σύσκεψη υπό τον κ. Παπανδρέου η οποία είχε αντικείμενο την επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης υπήρξαν στελέχη τα οποία διαχώρισαν την θέση τους. Μεταξύ αυτών είχε αναφερθεί και το όνομα του κ. Ανδρέα Λοβέρδου.

Ο πρώην Υπουργός και αρχηγός του κόμματος «Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα» διευκρίνισε ότι δεν ενθυμείται να έγινε κλειστή σύσκεψη για το θέμα στην οποία να μετείχε. Ωστόσο ξεκαθάρισε ευθέως ότι ουδέποτε ισχυρίστηκε οτι στην υπόθεση αυτή υπήρχε μαύρο πολιτικό χρήμα.

«Από την αρχή- και μάλιστα ανοιχτά- είχα υποστηρίξει ότι δεν υπήρξε μαύρο πολιτικό χρήμα στην υπόθεση του Βατοπεδίου. Το είχα πει τότε και το πίστευα, άλλωστε τα αποτελέσματα της δικαστικής έρευνας δικαίωσαν την άποψη μου» τόνισε μεταξύ άλλων στο newpost.gr ο κ. Λοβέρδος.

Η αθώωση του Θοδωρή Ρουσόπουλου από όλες τις πτέρυγες της Βουλής (συμπεριλαμβανομένης και της Αριστεράς) στις 17 Νοεμβρίου του 2010 αλλά και η οριστική απαλλαγή του Γιάννη Αγγέλου από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές πριν από λίγες μέρες δίνει άλλη διάσταση στην υπόθεση και φέρνει νέα στοιχεία στην δημοσιότητα.   

Εσχάτως έγινε γνωστό ότι ο Νόμος του 1951(Κωνσταντίνος Μητσοτάκης), επιβεβαιώνει πλήρως τους νόμους της περιόδου 1913-1934 που δέχονται πως η Λίμνη Βιστωνίδα πράγματι ανήκε στην Ι. Μονή Βατοπεδίου. 

Οι Αμετάκλητες Αποφάσεις της Κυβέρνησης Σημίτη της περιόδου 1999-2003 επανέλαβαν και επανακατοχύρωσαν αυτά που είχαν ήδη καταχυρωθεί!!!

Οι τρεις πρώτες παράγραφοι της Εισηγητικής Έκθεσης του 1951 που καθιστούν σαφές ότι η Βιστωνίδα πράγματι ανήκε στην Ι.Μ Βατοπεδίου και η πρώτη παράγραφος της Έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του 1951, που επιβεβαιώνει και αυτή το ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ της ΛΙΜΝΗΣ, εδώ και πάνω από 60 χρόνια!!!!

Δηλαδή 10-ετίες πριν τον Εφραίμ!! Αυτά ήταν εν γνώσει της Ομάδας του κ. Παπανδρέου που ανέλαβε την… διευθέτηση της υπόθεσης  αλλά επιμελώς απεκρύβησαν.

Το Καθεστώς Εκμετάλλευσης μπορούσε να μεταβληθεί! Το ιδιοκτησιακό όμως όχι γιατί ήταν δεδομένο και αποδεκτό από πριν το 1935.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΔΟΥΚΑ 

«1- Το ΠΑΣΟΚ ενώ το ίδιο είχε επικυρώσει ότι η Λίμνη Βιστωνίδα ανήκε στην ΙΜ Βατοπεδίου, απέκρυψε τον νόμο του 1951 που επικύρωνε κατηγορηματικά υπέρ της Μονής τους προηγούμενους νόμους της περιόδου 1913-1931!!!  που μόλις τώρα βγαίνει στην επιφάνεια, κατήγγειλε την Κυβέρνηση Καραμανλή ότι αντάλλαξαν κρατικά οικόπεδα με τη λίμνη που δήθεν δεν ανήκε στη Μονή!!!!!
 
2. Οι Αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ υπέρ της Μονής (1999-2003), που ήταν ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΕΣ σύμφωνα με τον ν. του 1938. Το ΠΑΣΟΚ έδωσε αμετάκλητα ΟΛΕΣ τις εκτάσεις στη Μονή και κατήγγειλε τους Υπουργούς της επόμενης Κυβέρνησης γιατί ΔΕΝ τις ανακάλεσαν!!!!!!
 
3. Τα Αίσχη κατά την ψηφοφορίες Παραπομπής σε Δικαστικό Συμβούλιο και Ειδικό Δικαστήριο, που δείχνει την έκταση της σκευωρίας! Το ΠΑΣΟΚ επειδή δεν μπορούσε να πείσει ούτε τους δικούς του Βουλευτές να υπερψηφίσουν τις Παραπομπές κατέφυγε σε απίθανη νόθευση του Αποτελέσματος. (βλ. παρακάτω- ούτε στην Ουγκάντα δεν γίνονται αυτά!)
 
4. Στη σελ. 27 του Πορίσματος του ΠΑΣΟΚ, υπάρχει Δήλωση των Μελών της Προανακριτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ότι έχουν ΗΔΗ ανατεθεί Πραγματογνωμοσύνες γιά τις αξίες των ακινήτων που αντηλλάγησαν σε 7 Οίκους του Εσωτερικού και 7 του Εξωτερικού και οι οποίες δήθεν θα καταδείκνυαν ότι το Δημόσιο απώλεσε “δισεκατομμύρια”! Ξεδιάντροπο ψέμα! Ακόμα -τώρα που μπαίνουμε στο 2014- ΔΕΝ έχει ανατεθεί ούτε ΜΙΑ πραγματογνωμοσύνη και ούτε θα ανατεθούν.
 
5. Πουθενά, μα πουθενά, στα Πορίσματα ΔΕΝ αναφέρονται οι Απαντήσεις που έδωσαν οι “κατηγορούμενοι” Υπουργοί! Όλα απεκρύβησαν από την Ολομέλεια!».


σχετικα αρθρα