Για το ζήτημα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας στην χώρα μας μίλησε ο Σάιμον Ο΄Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας της Ε.Ε. Όλι Ρεν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ερωτηθείς για το ζήτημα των πλειστηριασμών από δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του ευρωπαίου αξιωματούχου ανέφερε ότι στόχος της Κομισιόν δεν είναι χαθούν οι κατοικίες των οικονομικά αδύνατων οικογενειών. 

«Ένα από τα ουσιαστικά σημεία για να υπάρξει συμφωνία, είναι η προστασία των πλέον αδύναμων οικονομικά οικογενειών» είπε ο κ. Ο΄Κόνορ και πρόσθεσε ότι το ζήτημα θα πρέπει να ρυθμιστεί κατά τρόπο που να μην αφήνει περιθώρια κατάχρησης, όπως συμβαίνει με το ισχύον σύστημα στην Ελλάδα.

Σε άλλη ερώτηση για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, απάντησε ότι δεν προβλέπεται η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα πριν από το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου.

«Προς το παρόν, τα κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ θα παραμείνουν στις έδρες τους και οι συνομιλίες με τις ελληνικές Αρχές θα συνεχιστούν εξ' αποστάσεως» είπε και επανέλαβε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες, αλλά υπάρχουν ακόμα «ανοιχτά ζητήματα».