Για τη δημιουργία μιας «άδικης» διεθνούς ατμόσφαιρας, που θέτει αρνητικά στο επίκεντρο την Ελλάδα και την μεταρρυθμιστική της βούληση, έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στο 24ο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Ο κ. Βενιζέλος άσκησε κριτική στη τρόικα για το γεγονός ότι εμφανίζει την Ελλάδα να έχει εκκρεμότητες και να μην θέλει να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις.

«Η τρόικα αλλά και πολιτικές ηγεσίες της ΕΕ δημιουργούν μια άδικη διεθνή ατμόσφαιρα για τη χώρα που υπονομεύει την εθνική προσπάθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως δεν μπορούν στην περίπτωση της Ελλάδος να λειτουργούν οι λεγόμενοι «παιδαγωγικοί λόγοι», ενώ σημείωσε πως ο ιδιωτικός τομέας αναγνωρίζει την ελληνική πρόοδο, όταν ο επίσημος τομέας δεν το κάνει.

«Δεν θέλουμε εικονική αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού» είπε ο ίδιος, χαρακτηρίζοντας επικίνδυνη την όποια συζήτηση για λήψη πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων, τα οποία θα μπορούσαν να «κανιβαλίσουν» τους μακροοικονομικούς στόχους.

Τέλος, σημείωσε ότι το θεμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού, όσο και το θέμα των ομαδικών απολύσεων δεν μπορούν να αποτελούν εμπόδια στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.