Ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών και Οικονομικών κατέθεσε το ΚΚΕ σχετικά με προβλήματα θέρμανσης στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Ευκαρπίας της Π.Ε. Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα οι βουλευτές Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου αναφέρουν πως «σε παγωμένες αίθουσες κάνουν μάθημα, εδώ και μια εβδομάδα, οι μαθητές και οι καθηγητές στο νεόδμητο 2ο Γυμνάσιο Νέας Ευκαρπίας στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης. Μάλιστα την Παρασκευή 29 Νοέμβρη 2013, μετά από παρέμβαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Νέας Ευκαρπίας, πήραν τα παιδιά τους από το σχολείο και στη συνέχεια πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την έλλειψη θέρμανσης». 

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι «η πολιτική της υποχρηματοδότησης και υποβάθμισης της δημόσιας παιδείας, που διαχρονικά ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις και συνεχίζει η σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, έχει σαν αποτέλεσμα και συγκεκριμένο, να μην μπορεί να λειτουργήσει με δεδομένη και την επιδείνωση του καιρού, λόγω της χειμερινής περιόδου που διανύουμε» ενώ ρωτούν:

Ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την άμεση επίλυση του προβλήματος της θέρμανσης στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Ευκαρπίας, με την χρηματοδότηση του από τον κρατικό προϋπολογισμό.