Καμία παραβίαση του Εθνικού Εναέριου Χώρου της χώρας  δεν σημειώθηκε σήμερα από  μαχητικά αεροσκάφη της γείτονας χώρας καθώς στο Ελληνικό Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) που εδρεύει στη Λάρισα πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη ο Τούρκος αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας. Η επίσκεψη αυτή όσο οξύμωρη και αν φαίνεται εντάσσεται στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμισης Εμπιστοσύνης που έχουν αποφαστεί από την πολιτεία. 

Ο Τουρκός Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, ο άνθρωπος  δηλαδή που δίνει τη διαταγή στα μαχητικά της γείτονας χώρας να παραβιάσουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, επισκέπτεται το χώρο όπου ο αντίστοιχος Έλληνας αρχηγός δίνει τις οδηγείες για να αναγνωριστούν τα εχθρικά αεροσκάφη που παράνομα εισέρχονταν στον Εθνικό Εναέριο Χώρο μας. 

Και σίγουρα όσο φιλόξενοι  και αν φανούμε στον Τούρκο αξιωματούχο δεν σημαίνει ότι σύντομα δεν θα έχουμε και άλλη υπέρπτηση πάνω από ελληνικό έδαφος ή εικονικό βομβραδισμό κάποιου ελληνικού νησιού... 

Ενδέχεται βέβαια να μην είχαμε  σήμερα παραβιάσεις  εξαιτίας του καιρού , αλλά το ενδεχόμενο αυτό είναι μικρό.
Μάλιστα, ο Τούρκος αντιπτέραρχος έχει προγραμματίσει μετά την επίσκεψη του στο ΑΤΑ να πραγματοποιήσει επίσκεψη και στο Μουσείο Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη, πιθανόν να έχει επαφές και με Τούρκους της Δυτικής Θράκης.
 
Γ.Κοκ.