current views are: 1

2 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση16:06

Έρχεται νόμος – προστασία για τους πλειστηριασμούς έως το τέλος του έτους

Με νομοθετική ρύθμιση που θα έρθει στη Βουλή έως το τέλος του έτους, θα προχωρήσει η κυβέρνηση όπως όλα δείχνουν, το κρίσιμο ζήτημα των πλειστηριασμών, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Δημοσίευση 16:06’
αρθρο-newpost

Με νομοθετική ρύθμιση που θα έρθει στη Βουλή έως το τέλος του έτους, θα προχωρήσει η κυβέρνηση όπως όλα δείχνουν, το κρίσιμο ζήτημα των πλειστηριασμών, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ρεπορτάζ: Πάνος Ρασσιάς

Με νομοθετική ρύθμιση που θα έρθει στη Βουλή έως το τέλος του έτους, θα προχωρήσει η κυβέρνηση όπως όλα δείχνουν, το κρίσιμο ζήτημα των πλειστηριασμών, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Πρώτοι εξήλθαν της σύσκεψης οι κ.κ. Στουρνάρας και Αβραμόπουλος, οι οποίοι μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισαν ότι η κυβέρνηση επιμένει στις θέσεις της τόσο για το θέμα των πλειστηριασμών όσο και για το μέλλον της αμυντικής βιομηχανίας. 

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους ο κ. Αβραμόπουλος για τα ΕΑΣ, ανέφερε ότι «είχαμε ένα ευρύτερο θεματολόγιο και φυσικό είναι να μας απασχολούν και τα ζητήματα των ΕΑΣ, της ΕΛΒΟ και όλα αυτά. Μία γενική συζήτηση, που ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη, γιατί φωτίστηκαν πάρα πολλά σημεία.  

Όπως γνωρίζετε, είναι σε εξέλιξη μια ολόκληρη διαδικασία και εύχομαι σύντομα να έχουμε τα θετικά αποτελέσματα, στα οποία προσβλέπουμε. Τα υπόλοιπα θα σας τα πει ο κ. υπουργός». 

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα το αμέσως επόμενο διάστημα θα έρθει νομοθετική ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς, αφού όπως εξήγησε «αν δεν νομοθετήσουμε, το καθεστώς προστασίας θα σταματήσει». Σχολιάζοντας την πορεία των διαπραγματεύσεων, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι αυτές συνεχίζονται και ότι «θέλουμε να τα κλείσουμε όλα» ενώ σχετικά με την δόση ανέφερε ότι αυτή θα δοθεί κανονικά με την επόμενη εκταμίευση.

Σχετικά με το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η συρρίκνωσή τους εν λειτουργία μέσω εθελούσιας εξόδου και η διατήρηση του εξαγωγικού τους χαρακτήρα.

Από την πλευρά του, λίγο αργότερα ο κ. Βενιζέλος, τόνισε ότι δεν αλλάζει τίποτα από τη θέση μας ενώ παρέπεμψε στην ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο το μεσημέρι. «Πιστεύω ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική διότι οι αριθμοί είναι εύγλωτοι και δεν μπορεί να κολλήσει η υπόθεση σε θέματα που κακώς τίθενται όπως αυτό των πλειστηριασμών». Διευκρίνισε ότι θα υπάρξει προστασία για τα φτωχά και μεσαία νοικοκυριά αλλά όχι όχι για τους κακοπληρωτές που κρύβονται πίσω από τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.


σχετικα αρθρα