Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές του δήμου Άργους-Μυκηνών έκανε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, στο Παλιό Δημαρχείο του Άργους, στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων κ. Μανώλης Αγγελάκας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο δήμαρχος Άργους κ. Δημήτρης Καμπόσος. 

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

«Εκταμιεύονται άμεσα, από το Υπουργείο Εσωτερικών, 150.000 ευρώ για να μπορέσει ο δήμος Άργους να καλύψει τις πρώτες άμεσες ανάγκες σε ότι αφορά τις εργασίες αποκατάστασης που γίνονται προκειμένου να καθαριστούν  δρόμοι και γέφυρες. 

Από το Υπουργείο Εργασίας θα δοθεί βοήθεια, στο μοντέλο της Ρόδου και της Ψερίμου. Δηλαδή με μία απλή υπεύθυνη δήλωση και μία αίτηση οι πληγέντες θα μπορέσουν να λάβουν τη χρηματική ενίσχυση για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες των πρώτων ημερών. 

Σε ότι αφορά τις υποδομές και τα δίκτυα, τα οποία έχουν υποστεί ζημιές, θα γίνει καταγραφή και από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα ξεκινήσει η αποκατάσταση τους καθώς και τα αντιπλημμυρικά έργα προκειμένου να θωρακιστεί η περιοχή».