Επιμέλεια: Βαγγέλης Βιτζηλαίος

Τροπολογία για τους πλειστηριασμούς με την οποία θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία ετοιμάζουν βουλευτές της ΝΔ όπως δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης στον ΣΚΑΪ στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών το Μάιο σε περίπτωση ευνοϊκής συγκυρίας.

Ο κ. Κακλαμάνης, είπε για τους πλειστηριασμούς ότι ακόμα και να μην υπήρχε εξέλιξη με σχετικό σχέδιο νόμου μέχρι το τέλος του έτους, βουλευτές της ΝΔ ετοιμάζουν τροπολογία, που θα καταθέσουν στη Βουλή, με την οποία θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία. «Δεν θα αφήναμε να πάμε μέχρι τον Ιανουάριο. Την ετοιμάσαμε λίγοι. Θα την υπέγραφαν πάρα πολλοί» είπε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα ψήφιζε στη Βουλή την άρση της προστασίας για την πρώτη κατοικία. 

«Ο προϋπολογισμός είθισται να είναι και ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Το να μην ψηφιστεί σημαίνει πτώση της κυβέρνησης. Σας λέω ότι θα ψηφιστεί» είπε ο κ. Κακλαμάνης, επισημαίνοντας ότι «είναι η πρώτη φορά μετά την κρίση αγνοεί τους δανειστές και καταθέτει προϋπολογισμό παρά τις αντιρρήσεις των δανειστών. Και αυτό είναι συμβολικό».

Ο βουλευτής της ΝΔ παράλληλα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών το Μάιο, εάν υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα, εάν δεν υπάρξει τρίτο μνημόνιο και όχι νέος δανεισμός. «Καλύτερη πολιτική συγκυρία για την κυβέρνηση δεν θα υπάρξει είπε, προσθέτοντας πως «εάν έχουν συμβεί όλα αυτά θα το πρότεινα». 

«Εάν ο κ. Σαμαράς αντιληφθεί ότι δεν τηρούνται τα συμφωνηθέντα, μην εκπλαγείτε αν θυμηθεί τον Σαμαρά του 1993» είπε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα των φαρμάκων είπε ότι ήταν σωστή η απόφαση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ για τον ΕΟΠΥΥ είπε πως οι χειρισμοί γίνονται με «άτσαλο τρόπο».

«Δεν χάλασε ο κόσμος αν πάμε μια εβδομάδα πίσω» είπε, συστήνοντας στον κ. Γεωργιάδη να καλέσει τους απεργούς σε συζήτηση ώστε «να αποκτήσει ουσία η πρόσκληση προς διάλογο». 

Παράλληλα άφησε αιχμές προς τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θεοδόση Πελεγρίνη για την περιβόητη παράσταση στο Παρίσι λέγοντας:

«Και μένα μ' αρέσει το θέατρο. Αλλά κρινόταν το εξάμηνο των φοιτητών. Δε χάλασε ο κόσμος εάν πήγαινε 15 μέρες αργότερα. Φαίνεται πως δεν παρακολουθεί την αγωνία των φοιτητών».

Για το εάν θα είναι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές είπε: «Παρέμεινα στον δήμο, είμαι παρών στα δημοτικά συμβούλια. Έχω δηλώσει ότι θα κατέβω ανεξάρτητος. Δεν έχω μιλήσει ακόμη με τον πρωθυπουργό όταν έρθει η ώρα θα γίνει αυτό» είπε, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμή δεν έχει ενδείξεις ότι θα τον στηρίξει η ΝΔ.

«Εγώ δεν θα μιλήσω με τα στελέχη της Συγγρού, θα μιλήσω με τον ίδο τον πρωθυπουργό» πρόσθεσε.