«Είναι κρίμα που ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών επέλεξε το θέατρο και όχι να λύσουμε από κοινού την τραγωδία και το δράμα που ζουν οι φοιτητές και οι οικογένειές τους. Ο καθένας πρέπει να παίρνει τις ευθύνες του και, μέχρι στιγμής ο πρύτανης του ΕΚΠΑ δεν μπορεί να αρθεί στο ύψος των ευθυνών του». Αυτό δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, ενώ είχε προηγηθεί ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που είχε χαρακτηρίσει τον πρύτανη του ΕΚΠΑ «ακατάλληλο» για τη θέση του.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου τόνισε δε ότι «ένα μεγάλο κομμάτι διοικήσεων, είτε στα Πανεπιστήμια, είτε στο δημόσιο, ζούσε με τη νοοτροπία της συνδιοίκησης, κυρίως με φοιτητικές ή συνδικαλιστικές παρατάξεις. Αυτό πρέπει να τελειώνει. Η χώρα χρειάζεται ένα άλλο μοντέλο ηγεσίας και διοίκησης, με δημοκρατία και σεβασμό στους θεσμούς».

Εξάλλου, η υφυπουργός είπε ότι «ο χώρος της κεντροαριστεράς χρειάζεται ανασύνθεση», για να συμπληρώσει ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει υποστεί μεγάλο κόστος για σοβαρές επιλογές, ενδεχομένως και λάθη, που έκανε, προκειμένου να σωθεί η χώρα. Μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά, αν ξεπεράσουμε τη νοοτροπία του να έχει ο καθένας μας από ένα φέουδο».

Τέλος, επισήμανε ότι «η κίνηση των 58 για την ανασύσταση της κεντροαριστεράς ανοίγει δρόμους, γιατί εκείνο που χρειαζόμαστε είναι ενότητα και, κυρίως, εθνική ενότητα, παρά τις διαφορές μας».