Για επίδειξη αυταρχισμού και αφερεγγυότητας καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, με αφορμή την απόφασή του να παραπέμψει τον πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Θεοδόση Πελεγρίνη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι ενώ οι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια κατάφεραν μετά από 12 βδομάδες απεργιακού αγώνα να επιβάλουν τη μοναδική ρεαλιστική διέξοδο, δηλαδή το διάλογο, ο κ. Αρβανιτόπουλος φτάνει στο όριο της αφερεγγυότητας απέναντι στους εργαζόμενους στα Πανεπιστήμια, διακόπτοντας τον οποιοδήποτε διάλογο.

Επίσης, τονίζει ότι για πρώτη φορά στα χρόνια δημοκρατικής ομαλότητας υπάρχει πειθαρχική δίωξη Πρύτανη Πανεπιστημιακού Ιδρύματος για παράβαση καθήκοντος.

«Δεν ευθύνεται ο Πρύτανης για τη μη λειτουργία του Πανεπιστημίου, αλλά η κυβέρνηση με την πολιτική της που απαξιώνει τα δημόσια Πανεπιστήμια» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και επιρρίπτει ευθύνες προς την κυβέρνηση, καθώς όπως λέει η κυβέρνηση αποστερώντας πόρους και ανθρώπινο δυναμικό τα οδηγεί σε σημείο να μην μπορούν να εκπληρώσουν το κοινωνικό και ακαδημαϊκό τους έργο.

«Αυτός που χρειάζεται όχι μόνο να παραπεμφθεί, αλλά να αποπεμφθεί είναι ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.