Σε νέο άνοιγμα στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ προέβη ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. «Δεσμεύομαι», είπε ο κ. Γεωργιάδης, «ότι εφόσον λήξει η απεργία και προσέλθουν στην εργασία τους για ένα μήνα δεν θα υπάρξει καμία κινητικότητα ή διαθεσιμότητα».

«Δεν θα υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός, προϋπόθεση είναι να λήξει η απεργία, στην αντίθετη περίπτωση θα υποχρεωθώ να βρω άλλες λύσεις» προειδοποίησε.

Δήλωσε επίσης ότι για το σχέδιο για την πρωτοβάθμια Υγεία έχει ενημερωθεί από την αρχή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ χαρακτήρισε θεμιτές τις όποιες μεμονωμένες αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν ασκώ προσωπική πολιτική δεν έχει να κάνει με το αν θα υπαναχωρήσει ο υπουργός, δεν θα υπαναχωρήσει η κυβέρνηση. Δεν θα πέσει η κυβέρνηση το τελευταίο που θα χρειαζόταν η χώρα είναι πολιτική αστάθεια όταν αρχίζει να ανακάμπτει» τόνισε σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει ούτε ένα κόμμα που να διαφωνεί για τη μεταρρύθμιση, μπορεί κάποιοι να βρίσκουν διαφωνίες για στήσουν καβγά, αλλά δεν είναι ωρα για καβγάδες γιατί η μεταρρύθμιση είναι σημαντική.