Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκεται το θέμα των ομαδικών απολύσεων, είπε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης  ξεκαθαρίζοντας ότι κανείς δεν μίλησε για πλήρη απελευθέρωση τους.

«Πράγματι το ζήτημα βρίσκεται στην ατζέντα της διαπραγμάτευσης», τόνισε, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο Star λέγοντας ωστόσο ότι  δεν είναι καινούριο ζήτημα, καθώς έχει περιγραφεί και στο μνημόνιο.

Ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι το υπουργείο αναμένει μια συγκριτική μελέτη από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) βάσει της οποίας θα γίνει σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες για το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων.

Ερωτηθείς εάν η τρόικα θέλει πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, υπογράμμισε: «Η τρόικα δεν έχει σαφή θέση πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Συνεννοηθήκαμε ότι θα κάνουμε αυτή τη μελέτη για δούμε τι ισχύει, τις καλύτερες πρακτικές στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό δεν είναι κατ' ανάγκη κακό», είπε.

Όσον αφορά στην ανεργία, ο υπουργός Εργασίας παραδέχθηκε πως παραμένει ένα τεράστιο πρόβλημα.

«Είμαστε πρωταθλητές της ανεργίας αλλά είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί όλη την Ευρώπη. Όμως για πρώτη φορά το 2013 επιβεβαιωνόμαστε ως υπουργείο Εργασίας μέσα από τις προβλέψεις όχι επειδή το θέλουμε, η ίδια η ΕΛΣΤΑΤ άλλωστε το έδειξε, ότι η ανεργία φρενάρει το 2013. Και οι δικές μας εκτιμήσεις είναι ότι το 2014 θα έχουμε την πρώτη αποκλιμάκωση. Αυτό είναι κάτι που δεν αμφισβητείται», είπε χαρακτηριστικά.