Τριάντα χρόνια συμπληρώθηκαν από τη συγκρότηση του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) και την ένταξη τού Σχολείου Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ), ως ανεξάρτητης Μοίρας στο ΚΕΑΤ και γιορτάστηκε ως γεγονός με την παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτεράρχου Ευάγγελου Τουρνά.

Στις εκδηλώσεις στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής που εδρεύει στην βάση της Ανδραβίδας, παρέστησαν, ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης, ο διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης υποπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης υποπτέραρχος Βασίλειος Βρεττός και ο υπαρχηγός ΓΕΑ υποπτέραρχος Γεώργιος Δριτσάκος, τους οποίους υποδέχθηκε ο Διοικητής του ΚΕΑΤ σμήναρχος Αθανάσιος Σταθιάς.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, στατική έκθεση αεροσκαφών, προβολή VIDEO - φωτογραφιών και περιήγηση στους χώρους της Μονάδας.

Επίσης πραγματοποιήθηκε πτητική επίδειξη από σμήνος αεροσκαφών του ΣΟΤ.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης, διατελέσαντες Διοικητές του ΚΕΑΤ, προσωπικό που υπηρέτησε στη Μοίρα, καθώς και μεγάλος αριθμός προσκεκλημένων.

Γ.Κοκ.