Την έντονη αντίθεσή του για την «απαράδεκτη κατάσταση» που επικρατεί εδώ και τρεις μήνες στα πανεπιστήμια εκφράζει ο τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ και καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να αναλογιστούν τις ευθύνες τους.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση οι μόνοι χαμένοι είναι η δημόσια εκπαίδευση, οι φοιτητές και οι οικογένειές τους.

Το ΠΑΣΟΚ καλεί, έστω και την ύστατη ώρα, όπως λέει, τον  υπουργό Παιδείας,  τη συνδικαλιστική ηγεσία των διοικητικών υπαλλήλων, τις πρυτανικές αρχές και βεβαίως τα πολιτικά κόμματα να αναλογιστούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να αναλάβουν ευθύνες τους.

«Σε μια περίοδο που η χώρα βρίσκεται σε βαθιά κρίση, είναι θλιβερό να παραμένουν κλειστά τα Πανεπιστήμια, έρμαιο της αδιαλλαξίας και της στείρας αντιπαράθεσης» σημειώνεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται η  ανάγκη μεταρρυθμίσεων.

Η ανάγκη μεταρρυθμίσεων είναι ιδιαίτερα σημαντικές, σημειώνεται, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεων, γιατί αυτές αποτελούν την προϋπόθεση για την ανάπτυξη και έξοδο από την κρίση, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα της παιδείας.

«Για τον λόγο αυτό απαιτείται η ευρύτερη δυνατή συμφωνία για την αναβάθμιση και την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων στην εκπαίδευση» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Ο διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς, η νομιμότητα των ενεργειών και των πράξεων όλων, η διαφάνεια στη λήψη και υλοποίηση των πολιτικών αποφάσεων αποτελούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις ώστε να εξασφαλιστεί η ευρύτερη δυνατή συναίνεση» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

TAGS