Γράφει ο Βαγγέλης Βιτζηλαίος

Το «θερμό» επεισόδιο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται πως έχει και συνέχεια με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, να αφήνει αιχμές κατά του ΥΠΟΙΚ από τις Βρυξέλλες. 

Ο κ. Βενιζέλος, στο περιθώριο της υπουργικής Συνόδου για το ΝΑΤΟ, σε χαλαρή συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους σχολίασε ερώτηση για το εάν θα διεκδικούσε τη θέση Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αιχμές προς τον ΥΠΟΙΚ. Συγκεκριμένα, με ειρωνική διάθεση τον χαρακτήρισε «αναντικατάστατο» επισημαίνοντας ότι... συμπονά τον ελληνικό λάο γνωρίζοντας τα δεινά του, κάνοντας μάλιστα, αναφορά στη «χαμηλή σύνταξη» της μητέρας του, που είχε χρησιμοποιήσει ως παράδειγμα κατανόησης ο κ. Στουρνάρας.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε το newpost.gr, στη σύσκεψη του Μαξίμου το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Εξωτερικών «φωτογράφισε» τον κ. Στουρνάρα ως διαρροέα των πληροφοριών που θέλουν τη σκλήρυνση της στάσης του ΠΑΣΟΚ να οφείλεται στη δημοσκοπική του κατάρρευση

Ο κ. Βενιζέλος φέρεται να απάντησε ότι «δεν είναι ζήτημα δημοσκοπήσεων, απλώς δεν πάει άλλο με αυτά που ζητά η τρόικα», όμως μάλλον κρατάει κι άλλες απαντήσεις για τη συνέχεια, περισσότερο «βιτριολικές».

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς έχει, εκτός των άλλων, το δύσκολο έργο να διατηρήσει τις ισορροπίες και γι' αυτό απαίτησε να υπάρξει αποφυγή οποιωνδήποτε θέσεων θα μπορούσαν να εκληφθούν ως πολυφωνία ή παραφωνία εντός της κυβέρνησης, αποδυναμώνοντας έτσι την κοινή στάση έναντι των πιστωτών.