Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, η Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη υποστήριξε σε δήλωσή της ότι η πιο σημαντική αποστολή της πολιτικής είναι ο Άνθρωπος και η επιτυχία της ορίζεται από τα αποτελέσματα που έχει σε αυτόν τον αποδέκτη. 

«Δυστυχώς οι επιδόσεις του σημερινού κράτους στα ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία είναι πάρα πολύ κακές. Το πενιχρό έργο της κυβέρνησης αποτυπώνεται και στην κοινωνική προστασία. Το κράτος πρέπει να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πρόνοιας. 

Προς αυτή την κατεύθυνση είναι ανάγκη να γίνουν ριζικές αλλαγές ώστε να υπάρχει ίση μεταχείριση για όλους τους πολίτες, οι οποίοι θα αισθάνονται ασφάλεια και σιγουριά. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες πρέπει να είναι κοινωνικά απολύτως ενσωματωμένα. Αυτό συνεπάγεται ίσα δικαιώματα για όλους. Τα δικαιώματα στην υγεία, την εκπαίδευση, την εργασία, την οικονομική στήριξη, την ανεξάρτητη ζωή είναι αναφαίρετα για τα άτομα με αναπηρία. 

Αυτό που θέλω να πω στα άτομα με αναπηρία είναι ότι εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε συνειδητοποιήσει βαθιά ότι είμαστε όλοι ίσοι και θέλουμε ένα κράτος που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των πολιτών. Το όραμά μας για την κοινωνία είναι συγκεκριμένο: ένα κράτος αλληλεγγύης και ανθρωπιάς» δήλωσε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη.