Την αισιοδοξία του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά στις επερχόμενες ευρωεκλογές εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times, Reuters και BBC, και τόνισε παράλληλα ότι σε περίπτωση που συμβεί αυτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση δεν θα έχει πλέον τη λαϊκή εντολή.

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν πριν το τέλος του 2014 και όπως είπε στις Ευρωεκλογές οι πολίτες θα ψηφίσουν χωρίς φόβο, χωρίς το φόβο των κατηγοριών που εξαπέλυαν εναντίον του κόμματός του  οι πολιτικοί του αντίπαλοι κατά τη διάρκεια των εκλογών του  2012, όταν έλεγαν πως σε περίπτωση που κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τότε  η χώρα θα μετατραπεί σε έρημο.

«Για την κυβέρνηση θα είναι μια αληθινή καταστροφή. Ο φόβος του κυρίου Σαμαρά είναι ότι θα είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσει την εφαρμογή του μνημονίου χωρίς τη στήριξη του λαού»  τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Μιλώντας για το ενδεχόμενο κουρέματος του χρέους, όπου σε αυτή την περίπτωση οι ευρωπαίοι δανειστές θα πρέπει να αποδεχθούν ότι θα  χάσουν ένα μεγάλο μέρος των δανείων που έχουν χορηγήσει, είπε ότι το έχει συζητήσει με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και όπως είπε  «ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας έχει διαφορετικές ιδέες».

Ωστόσο, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν τα διεθνή μέσα, αναφέρει  ότι θα μπορούσε να συγκεντρώσει συμμάχους σε άλλες χώρες με υψηλό δημόσιο χρέος προκειμένου να επιβάλλει μία συμφωνία για όλη την Ευρωζώνη στα πρότυπα του συμφώνου του 1953 για την αναδιάρθρωση του μεταπολεμικού χρέους της Γερμανίας.

«Δεν πιστεύουμε ότι είναι μία μάχη μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, διότι αν ήταν έτσι θα ήταν πολύ δύσκολα για εμάς», σχολιάζει  ο κ. Τσίπρας και προσθέτει: «Ίσως θα είναι μία μάχη μεταξύ της ευρωπαϊκής περιφέρειας και των χωρών με τρία Α στην πιστοληπτική τους αξιολόγηση. Έχουμε πρόθεση να δημιουργήσουμε συμμαχίες στην Ε.Ε., για παράδειγμα με την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία» αναφέρει.