current views are: 1

4 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση05:21

Οι πλειστηριασμοί, το νέο πεδίο αντιπαράθεσης κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ

Ιδιαίτερα ικανοποιημένα εμφανίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία εικοσιτετράωρα. 

Δημοσίευση 05:21’
αρθρο-newpost

Ιδιαίτερα ικανοποιημένα εμφανίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία εικοσιτετράωρα. 

Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης

Ιδιαίτερα ικανοποιημένα εμφανίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Όχι για τα ποσοστά που τους έδωσαν αλλά από το γεγονός ότι πλέον αρχίζει να δημιουργείται ένα κλίμα αδιαμφισβήτητης υπεροχής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να παγιώνεται η πεποίθηση στον κόσμο ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα στις ερχόμενες εκλογές θα είναι αυτό που θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα.

«Μέχρι πριν από λίγο  καιρό το κατεστημένο των μίντια θα ήταν ικανό να αποσιωπήσει μια δημοσκοπική μέτρηση που θα μας εμφάνιζε στην πρώτη θέση» λένε στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

«Τώρα πλέον το κλίμα έχει αλλάξει και ακόμα και αυτοί αντιλαμβάνονται ότι θα πρέπει να συμβιβαστούν στην νέα πραγματικότητα που θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ να διαδραματίζει σοβαρό ρόλο στα πράγματα».

Στόχος των στελεχών της Κουμουνδούρου είναι η αξιοποίηση του κλίματος που τους δίνουν οι δημοσκοπήσεις με κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες, πολιτικές κινήσεις και ανάλυση του προγράμματος τους. Με λίγα λόγια θεωρούν ότι μετά από τα Χριστούγεννα μπαίνουν σε μία μακρά προεκλογική περίοδο μέχρι το καλοκαίρι αφού όπως εκτιμούν μετά τις ευρωεκλογές η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να στήσει κάλπες για την νέα Βουλή.

«Θα υποστούν τέτοια μεγάλη ήττα που τίποτα και κανένας δεν θα μπορεί να ανατρέψει τα πράγματα λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου. Η εκλογική αναμέτρηση θα είναι μονόδρομος και τότε θα τελειώσουν τα ψέματα».

Η κατάθεση της τροπολογίας για το θέμα των πλειστηριασμών και η ανάδειξη της ανακόλουθης πολιτικής της κυβέρνησης στο θέμα αυτό θα είναι το επόμενο σημείο αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα όσα λένε τα κυβερνητικά στελέχη για το θέμα των πλειστηριασμών και τις αλλαγές που θα κάνει η κυβέρνηση είναι μόνο για τα μάτια του κόσμου και για να δείξουν ότι δεν παραδίδουν τα όπλα αμαχητί λένε στην Κουμουνδούρου. Όλες οι πληροφορίες λένε ότι τελικά η κυβέρνηση θα υιοθετήσει την παράταση των έξι μηνών που προτείνει η τρόικα  οπότε θα έχει ξεπεράσει και τον σκόπελο των ευρωεκλογών».

Εν τω μεταξύ το Σάββατο θα συνεδριάσει η ΚΕ η οποία θα ασχοληθεί με την τρέχουσα επικαιρότητα, προϋπολογισμός, πλειστηριασμοί, ομαδικές απολύσεις αλλά και με τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Εκεί αναμένεται να αποφασιστεί σε ποιους υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες θα δοθεί το χρίσμα αλλά  και το πώς θα βαδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των συνεργασιών δεδομένου ότι σε αυτό το θέμα υπάρχουν καταγεγραμμένες ενστάσεις.


σχετικα αρθρα