Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Ενώπιος ενωπίω στις Βρυξέλλες και στο Κολλέγιο των Επιτρόπων θα βρεθούν σήμερα οι κ.κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιάννης Στουρνάρας μετά τα... χαριτωμένα σχόλια που πέταξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τον υπουργό Οικονομικών τις φιλοδοξίες του και την σύνταξή της μητέρας του.

Ο Γιάννης Στουρνάρας έβραζε χθες το απόγευμα στο ζουμί του και έδειχνε βαθύτατα προβληματισμένος για την κριτική που δέχτηκε από τον κ. Βενιζέλο.

Την συνδύασε δε και με τα πρόσφατα δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να αντιδρά σε ενδεχόμενη τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας σχολιάζοντας σε πολύ στενούς του συνεργάτες ότι δέχεται πόλεμο.

Η ταραχή του κ. Στουρνάρα από τα σχόλια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν τέτοια που δεν εμφανίστηκε καν στην Βουλή κατά την έναρξη της συζήτησης του προϋπολογισμού, γεγονός που σχολιάστηκε ιδιαίτερα αρνητικά από τους εκπροσώπους όλων των πολιτικών κομμάτων.

«Είναι απίστευτο να μην είναι παρών στην συνεδρίαση ο υπουργός Οικονομικών» σχολίαζαν δηκτικά βουλευτές από όλες τις πτέρυγες του Κοινοβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι μία ημέρα μετά το «χώσιμο» που έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον κ. Στουρνάρα στο Μέγαρο Μαξίμου, κατηγορώντας τον για διαρροές εις βάρος του ιδίου και του ΠΑΣΟΚ που συνδέονται με τις κακές δημοσκοπήσεις, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σχολίασε ειρωνικά τις βλέψεις Στουρνάρα στο να γίνει Επίτροπος της χώρας στην Κομισιόν.

«Είναι αναντικατάστατος γιατί εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την συμπόνοια και την συμπάθεια γι' αυτά που περνά ο ελληνικός λαός. Έχει άλλωστε τη μάνα του με χαμηλή σύνταξη» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Μετά τα σχόλιά του άπαντες θυμήθηκαν τις δηλώσεις Στουρνάρα για την υποφορολόγηση των Ελλήνων πολιτών.