Με ένα ιδιαίτερο δώρο έφυγε από την Αθήνα ο υπουργός Άμυνας της ρωσικής ομοσπονδίας Sergei Shoigu που πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Κατά το επίσημο γεύμα που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος δώρισε στον ρώσο ομόλογό του αντίγραφο από το σπαθί που κρατούσε στις νικηφόρες μάχες ο Μέγας Αλεξάνδρος.

Την ώρα που του το έδινε είπε στον Sergei Shoigu είναι: «Για να σπας τους γόρδιους δεσμούς».

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε ιδιαίτερη τιμή το συγκεκριμένο δώρο και σχολιάζοντας είπε στους συνεργάτες του πως «ένα τέτοιο σπαθί αξίζει όσο 100 μεραρχίες».

Από την πλευρά του ο Sergei Shoigu πρόσφερε στον υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο ένα κέρμα τονίζοντας ότι αυτό είναι το ρωσικό έθιμο αφού «τα όπλα δεν χαρίζονται αλλά κερδίζονται».

Οι δύο υπουργοί Άμυνας συζήτησαν πολύ σοβαρά θέματα. Η ελληνική πλευρά εξασφάλισε την επαρκή ροή ανταλλακτικών για απαραίτητα οπλικά συστήματα που διαθέτουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις όπως S-300, Tor-M1, τα αερόστρωμνα (σκάφη ταχείας μεταφοράς μεγάλων δυνάμεων) και άλλα.

Οι Ρώσοι , από ότι μαθαίνουμε, έδειξαν ενδιαφέρον για πολλά θέματα τόσο στρατηγικού βάθους όσο και για ζητήματα επενδύσεων σε πρωταγωνιστικούς τομείς.

Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο γεύμα παρατέθηκε στη ΛΑΕΔ από τον υπουργό Δ. Αβραμόπουλο προς τιμήν του Ρώσου ομόλογού του.

Παρών ήταν και ο υπουργός πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, τον οποίο προσκάλεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και είχε συμβολικό χαρακτήρα. Ο Δ. Αβραμόπουλος προσκάλεσε τον κ. Παναγιωτόπουλο στο γεύμα αυτό σε μία πράξη πολιτικού πολιτισμού που δεν συνηθίζεται στη χώρα μας.

Γ.Κοκ.