Για «διαστρέβλωση της ομιλίας του για τον Προϋπολογισμό» κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολιάζοντας τον «θόρυβο» για τη «στήριξη» σε θέσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

 «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επανειλημμένα τονίσει δύο πράγματα που βρίσκονται στο πυρήνα των θέσεών του:
 
1.    Ότι η εκτεταμένη φοροδιαφυγή και η επί σειρά ετών νόμιμη φοροαπαλλαγή αποτελούν διαχρονικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας που οι συνεχείς “μεταρρυθμίσεις” δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν.
2.    Ότι, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, τα φορολογικά βάρη συνεχίζουν να πέφτουν δυσανάλογα στους ώμους των “συνήθων υπόπτων” (χαμηλά και μεσαία στρώματα) διαιωνίζοντας την κοινωνική αδικία» αναφέρει.
 
«Πίσω από τη στατιστική των μέσων όρων του κ. Στουρνάρα υπάρχει ο μέσος πολίτης που πλέον αδυνατεί να τα βγάλει πέρα, και λόγω της φορολογικής πολιτικής, αλλά και λόγω της συνολικής οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση. Φοβάμαι ότι η συστηματική διαστρέβλωση των τοποθετήσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να οφείλεται μόνο σε έλλειψη κατανόησης των επιχειρημάτων μας» επισημαίνει ο κ. Τσακαλώτος.