Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα παρουσιάσει στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. στους τομείς ευθύνης του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου συνόδευσε σήμερα τον Πρωθυπουργό στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης - εν όψει της ανάληψης της Ευρωπαϊκής Προεδρίας από την χώρα μας - και θα συμμετάσχει αύριο στις εργασίες του Συμβουλίου των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.E., η οποία πραγματοποιείται επίσης στις Βρυξέλλες.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη συμμετείχε στη συνάντηση σήμερα το πρωί του κ. Σαμαρά και Υπουργών της Κυβέρνησης της χώρας μας με το Κολλέγιο Επιτρόπων.

Σήμερα επίσης, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα συναντηθεί: Στις 15.00 (τοπική ώρα) με τον Γενικό Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Klaus Welle στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις 16.45 (τοπική ώρα) με την Επίτροπο Kristalina Georgieva (κτίριο Berlaymont) και στις 18.00 (τοπική ώρα) με τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Συμβουλίου Fernandez-Pita, στα Γραφεία της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας.

 Αύριο, Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα παρουσιάσει στο Συμβούλιο των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας στους τομείς ευθύνης του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Δένδιας θα έχει επίσης διμερείς συναντήσεις με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης της Κύπρου κ.κ. Σωκράτη Χάσικο και Ιωνά Νικολάου, τον Υπουργό Μετανάστευσης της Σουηδίας κ. Tobias Billstrom, καθώς και με την Υπουργό Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου κα Theresa May.