Δραγασάκης: Αυτές θα είναι οι διεκδικήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Δραγασάκης: Αυτές θα είναι οι διεκδικήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Το τρίπτυχο των άμεσων ενεργειών, που θα διεκδικήσει μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι ένα μορατόριουμ των υποχρεώσεων της χώρας, διαγραφή ή απομείωση του συσσωρευμένου χρέους και ρήτρα ανάπτυξης, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Βουλής και κορυφαίο στέλεχος του κόμματος τη αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε συνέντευξή του στο www.left.gr, ο κ. Δραγασάκης τονίζει ότι η διαπραγμάτευση θα είναι δύσκολη, και έκανε λόγο για την πιθανότητα μιας «αναπόφευκτης σύγκρουσης», καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσέλθει στη διαπραγμάτευση με ένα πρόγραμμα που θα έχει την έγκριση του ελληνικού λαού. Ειδικότερα, ο Γιάννης Δραγασάκης αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό που θα επιδιώξει από τους δανειστές θα είναι τρία πράγματα:

«Πρώτο, θέλουμε ένα μορατόριουμ στις υποχρεώσεις για το χρέος για μια περίοδο, όσο θα χρειαστεί για να βγει η οικονομία από το τούνελ που έχει μπει. Δεύτερο, θέλουμε να διαγραφεί ή να γίνει απομείωση του συσσωρευμένου χρέους με οποιονδήποτε τρόπο. Και, το πιο σημαντικό, θέλουμε ρήτρα ανάπτυξης: Δηλαδή, όποιο και αν συμφωνηθεί ότι θα είναι το υπόλοιπο του χρέους, θα πρέπει να εξυπηρετείται με έναν αλγόριθμο που θα συνδέει τη δόση με την αύξηση του ΑΕΠ». Ο κ. Δραγασάκης διευκρινίζει ότι η διαπραγμάτευση δεν θα είναι εύκολη υπόθεση «υπό την μορφή ανταλλαγής δώρων ή φιλοφρονήσεων» και υπογραμμίζει:

«Εμείς πάμε με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα -το πρόγραμμα αυτό θα έχει εγκριθεί από τον ελληνικό λαό, άρα η κυβέρνηση η δική μας θα έχει να υλοποιήσει αυτό το πρόγραμμα. Άρα, η αντίθεση είναι προφανής απέναντι στις δικές μας ανάγκες και τις δικές τους απαιτήσεις. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Η έκβαση της σύγκρουσης θα προκύψει από τη στάση όλων των δυνάμεων. Εμείς θέλουμε η λύση να δοθεί μέσα στην Ευρώπη, αλλά εμείς έχουμε μια κόκκινη γραμμή που είναι οι ανάγκες αναπαραγωγής της κοινωνίας».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο