Το ΠΑΣΟΚ έθεσε ως αποκλειστικά υπεύθυνο για το Μνημόνιο ο βουλευτής της ΝΔ, Ιορδάνης Τζαμτζής μιλώντας στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2014.
 
«Τον Ιούνιο του 2012 η κυβέρνηση ξεκίνησε  μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, για να αποτρέψει την χρεοκοπία της χώρας. Το 2010 είχαμε μπει κάτω από  την επιτήρηση του ΔΝΤ και της τρόικα. Εκεί μας οδήγησαν προγενέστερες συμπεριφορές όπως η μη αντίληψη από την τότε αντιπολίτευση, ότι η κρίση ήταν πανευρωπαϊκή και παγκόσμια και όχι ελληνική όπως υποστήριζε, το γεγονός ότι αρνήθηκε κάθε στήριξη στην κυβέρνηση Καραμανλή στην προσπάθεια λήψης  μέτρων, αλλά ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου  διαδήλωνε και ξεσήκωνε τον κόσμο στο να ζητά αυξήσεις και προνόμια και ταυτόχρονα προσπαθούσε να ακυρώσει ιδιωτικοποιήσεις, όπως η COSCO, ο ΟΤΕ και η Ολυμπιακή. Έκανε δηλαδή ότι κάνει σήμερα ο κ. Τσίπρας. Εκεί μας οδήγησε η πολιτική του "λεφτά υπάρχουν"» είπε.

«Η Ελλάδα, με διαδικασίες της ΕΛΣΤΑΤ, που έχουν οδηγήσει την ηγεσία της στην δικαιοσύνη, έγινε το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, η χώρα που δεν έπρεπε να γίνει δεκτή στη ζώνη του ευρώ, η χώρα που είχε διεφθαρμένους πολίτες, η χώρα που η οικονομία της ήταν σαν τον Τιτανικό που βυθίζονταν, η χώρα που ροκάνιζε τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκεί μας οδήγησαν τα εκσυγχρονιστικά παιχνίδια με τα κρυφά χρέη που δημιούργησαν τα swapς της GoldmanSacks, όπως ομολόγησε πριν λιγες μέρες ο Αντιπρόεδρος της Μαικλ Σέργουντ. Μέχρι το 2037 θα το πληρώσουμε 35 δισ. Εκεί μας οδήγησαν προμήθειες- μαμούθ, όπως η αγορά του αιώνα που βρωμάει και ζέχνει, αλλά και αλόγιστες δαπάνες κατά την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων» σημείωσε για να συμπληρώσει:

«Με δεδομένα λοιπόν, την κατάσταση της οικονομίας μας, την επιτήρηση μας από την τρόικα, τις δεσμεύσεις μας από το Μνημόνιο που είχε ήδη υπογραφεί και έχοντας την χρεοκοπία της Ελλάδος προ των πυλών, ο Αντώνης Σαμαράς κατόρθωσε να γυρίσει το παιχνίδι».

 
Ο κ. Τζαμτζής σημείωσε ότι «η κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά απέτρεψε την χρεοκοπία της χώρας. Όλοι οι Έλληνες μάτωσαν, αλλά πέτυχαν να αποφύγει η Ελλάδα τα χειρότερα».

Ο βουλευτής της ΝΔ, παράλληλα εξαπέλυσε πυρά κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης από την πρώτη στιγμή αμφισβήτησαν το πρωτογενές πλεόνασμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει όχι στις περικοπές δαπανών, για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος. Όμως, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ ο άλλος τρόπος να επιτευχθεί, είναι η αύξηση της φορολογίας».

Από τις βολές του δεν έλειψε ο κ. Τσακαλώτος επισημαίνοντας πως «δέχτηκε ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η φορολογία στην Ελλάδα δεν είναι υψηλή. Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις τον υποχρεώσατε να αλλάξει αυτά που είπε. Το Αριστερό Ρεύμα επέβαλε την άποψη του. Την ίδια στιγμή εμείς διαφωνήσαμε με τον Στουρνάρα για την φορολογία των ακινήτων και περάσαμε αλλαγές».

Ο βουλευτής της ΝΔ Κατέληξε λέγοντας ότι «ο Προϋπολογισμός του 2014 είναι ρεαλιστικός, αληθινός και ταυτόχρονα λειτουργεί ως βάση και εφαλτήριο ανάπτυξης για την χώρα».