Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Διπλό ραντεβού έχει σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τους βουλευτές του. Το μεσημέρι θα τούς μιλήσει στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και το βράδυ θα τούς δεξιωθεί στο σπίτι της στενής φίλης του, πρώην υφυπουργού, Ελένης Κούρκουλα, στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας θα μιλήσει για τον προϋπολογισμό, θα αναφερθεί στους πλειστηριασμούς και στην αμετακίνητη θέση του ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης και στον φόρο ακίνητης περιουσίας υποσχόμενος για μία ακόμη φορά ότι προτού κατατεθεί στην Βουλή θα  πρέπει να εγκριθεί από τις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος θα τονίσει ότι το ΠΑΣΟΚ έβαλε βέτο στην αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που προσπαθούσε να περάσει ο κ. Μιχελάκης και γενικώς θα τούς επισημάνει ότι χάρη στις προσπάθειες που κατέβαλε ο ίδιος το τελευταίο διάστημα έχει αλλάξει το ύφος της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Είναι άγνωστο το πώς θα αντιδράσουν οι βουλευτές οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό διαπιστώνουν με ικανοποίηση ότι προς το παρόν ο κ. Βενιζέλος τηρεί τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει στις επαφές του με τον πρωθυπουργό.

Όμως η χθεσινή νέα τοποθέτηση του Νίκου Σηφουνάκη στη Βουλή κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού πως δεν προτίθεται να ψηφίσει πλειστηριασμούς και φόρο ακίνητης περιουσίας εάν δεν υπάρξουν αλλαγές επαναφέρει στον ορίζοντα τον κίνδυνο ενός νέου ατυχήματος με πρωταγωνιστή για μία ακόμη φορά βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Έχει ενδιαφέρον ποιοι από τους βουλευτές θα δώσουν απόψε το παρόν στο κάλεσμα του κ. Βενιζέλου για χαλαρή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Παναγιώτης Ρήγας έχει καλέσει το σύνολο των βουλευτών όπως επίσης και των στελεχών που κινούνται γύρω από την ηγεσία του κόμματος.

Ενδεχόμενες αδικαιολόγητες απουσίες αναμένεται να προκαλέσουν συζητήσεις.