Με άρθρο της στην Αυγή η ανεξάρτητη βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία πριν από λίγες μέρες είχε ψηφίσει υπέρ της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση και διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ, καλεί τους βουλευτές της συμπολίτευσης να ταχθούν υπέρ της ρύθμισης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους πλειστηριασμούς. 

Πρόκειται για ένα άρθρο στο οποίο η κ. Τζάκρη τεκμηριώνει τον συλλογισμό της και το οποίο εάν δεν είχε δημοσιευθεί στην Αυγή-εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ- δεν θα επιδεχόταν διπλής και τριπλής ανάγνωσης. 

Ωστόσο επειδή πολλές φορές το «μέσο είναι το μήνυμα» η συγκεκριμένη επιλογή του μέσου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα ακόμα βήμα προσέγγισης της ανεξάρτητης βουλευτού προς την Κουμουνδούρου. 

Επιπλέον το κάλεσμα της κ. Τζάκρη προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης έρχεται να «ταυτιστεί» με το «γενικό προσκλητήριο», που είχε απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κυρίως ώστε να διαφοροποιηθούν από τις κυβερνητικές και συνεπακόλουθα μνημονιακές πολιτικές, κάτι που είχε προκαλέσει σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Κατά τα λοιπά η κ. Τζάκρη επισημαίνει στο άρθρο της πως οι πλειστηριασμοί ως «δαμόκλειος σπάθη» απειλούν την κοινωνική συνοχή. Αναφέρεται στις χιλιάδες οικογένειες που θα βρεθούν στο δρόμο ενώ «ρωτά» για τα θαλασσοδάνεια που δεν αποπληρώθηκαν ποτέ. 

Η κ. Τζάκρη καταλήγει πως:

«Είναι προφανές ότι η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για τη μη άρση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και τη διαφύλαξη του χαρτοφυλακίου των δημόσιων τραπεζών από διεθνή κερδοσκοπικά συμφέροντα και τους εγχώριους (αντί αδράς αμοιβής) συνεργάτες τους είναι η σωστή απάντηση σε ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα. Η τροπολογία αυτή πρέπει να ψηφιστεί και από τους βουλευτές της συμπολίτευσης, δίνοντας ένα σαφές μήνυμα στο εξωτερικό και στα συμφέροντα ότι πολύ σύντομα τη χώρα θα πάψουν να την κυβερνούν οι αντ' αυτού».

T.A