Επανακατατέθηκε η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία δίδεται παράταση στην προθεσμία αναστολής πλειστηριασμών μέχρι 31-12-2014, ενώ απαγορεύεται και η άμεση ή έμμεση μεταβίβαση στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών για τους οδικούς άξονες και τα διόδια, ώστε να είναι εμπρόθεσμη εν όψει της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής και να μην απορριφθεί με αυτό το αίτιο από την κυβέρνηση.

Γ. Ντόλιος: Θετική η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ

Στο μεταξύ, μιλώντας στην Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2014, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Ντόλιος, χαρακτήρισε θετική την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Συγκεκριμένα είπε ότι η πρωτοβουλία είναι «θετική» ενώ ταυτόχρονα ουσιαστικά «αναγνωρίζει το λάθος» της μη ψήφισης από τον ΣΥΡΙΖΑ των προηγούμενων ρυθμίσεων.

«Μου αρέσει η πρόταση» για την απαγόρευση άμεσης ή έμμεσης μεταβίβασης στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, πρόσθεσε ο Γ. Ντόλιος και κάλεσε την κυβέρνηση «να βάλει θετικό πρόσημο στην πρωτοβουλία, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ να βάλει θετικό πρόσημο στην μονομερή ενέργεια της κυβέρνησης» στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα.