Ως «επικοινωνιακά κόλπα» χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, τις επιθέσεις των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα ενώ την ίδια ώρα δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τον Προϋπολογισμό που κατήρτισε ο ίδιος.

Μιλώντας στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό, ο κ. Παπαδημούλης είπε «ο κ. Στουρνάρας είναι τσάρος της Οικονομίας με την στήριξη των Σαμαρά, Βενιζέλου και την εμπιστοσύνη των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ». Παράλληλα τόνισε ότι «ο προϋπολογισμός είναι copy-paste για πέμπτο συνεχή χρόνο» επισημαίνοντας ότι το πρωτογενές πλεόνασμα που προβάλλει η κυβέρνηση στηρίζεται σε «αίμα και δάκρυα από τους πολίτες» ενώ επισήμανε ότι θα αναθεωρηθεί προς το χειρότερο με πλειστηριασμούς, απελευθέρωση απολύσεων, μεταξύ άλλων.

Ο ίδιος κατήγγειλε όσους «έγλειφαν την πολιτική Παπανδρέου και τώρα προσπαθούν να φορτώσουν αυτήν την πολιτική στον ΣΥΡΙΖΑ». 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει «μέτρα άμεσης ανακούφισης και ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης με αναδιανομή των κερδών, δημοσιονομική εξυγίανση του οικονομικού πλεονάσματος και  Εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης στηριγμένο σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις όπως νέο απλό φορολογικό νομοσχέδιο για να έχουμε έσοδα ίσα έσοδα με τον μέσο όρο της Ε.Ε».