Θα καταψηφίσει τον Προϋπολογισμό του 2014 ο πρόεδρος της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» Ανδρέας Λοβέρδος αφού όπως είπε στην τοποθέτησή του στη Βουλή, «είναι σε λάθος κατεύθυνση» και «θα πέσει έξω γρήγορα», ασκώντας σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση.

«Όπως η καθημερινή συμπεριφορά των κυβερνώντων, έτσι και ο προϋπολογισμός τους, σχετίζεται αποκλειστικά με τους δημόσιους λογαριασμούς, αδιαφορώντας ουσιαστικά για την ιδιωτική οικονομία, την οικονομία των ανθρώπων, των επιχειρηματιών και των εργαζομένων, που είναι όμως η πηγή των δημόσιων οικονομικών, και πάντα, αλλά και ειδικά τώρα, που ζούμε την κρίση χρέους, την κρίση ανταγωνιστικότητας, αλλά και την κρίση δημόσιου και ιδιωτικού δανεισμού. Οπου τα στοιχεία του προϋπολογισμού αυτού στηρίζονται στην ιδιωτική οικονομία, σχεδόν πάντα θεμελιώνονται σε ένα μεγαλοπρεπές "θα", που είναι όμως το "θα" του ψεύδους, της αδεξιότητας, της δημαγωγίας, της αοριστίας» τόνισε.

Ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε ως «κορωνίδα των "θα"» το στόχο του δίκαιου και απλού φορολογικού συστήματος, «το οποίο ενώ δεν υπάρχει, αναφέρεται και η δημιουργία εντός του 2014 φορολογικής συνείδησης, η οποία για να υπάρξει το προϋποθέτει. Ισοβαρής, βέβαια, και στην ψευδομεγαλοπρέπεια του "θα" είναι και η διαρθρωτική αλλαγή της ανάπτυξης των πληροφοριακών συστημάτων». 

Ο πρόεδρος της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» τόνισε ότι «δεν αρκεί, όμως, να ασκούμε κριτική και να ψηφίζουμε είτε έτσι είτε αλλιώς για τον προϋπολογισμό. Πρέπει να προτείνουμε λύσεις. (...) Τί χρειάζεται, λοιπόν, η οικονομία των ανθρώπων, η ιδιωτική οικονομία, οι άνθρωποι της δουλειάς και του μόχθου; α. Παραμερισμός της γραφειοκρατίας για την είσοδό τους στην οικονομική και επαγγελματική ζωή, κατάργηση των αποκλεισμών με την κατάργηση των κρατικών και των αυτοδιοικητικών αδειοδοτήσεων. β. Διατήρηση στη ζωή των υφιστάμενων επιχειρήσεων, με τρόπο αδάπανο. γ.  Προσανατολισμός στον πρωτογενή τομέα, στην ενέργεια, τον τουρισμό».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «ο προϋπολογισμός είναι σε λάθος κατεύθυνση. Θα πέσει έξω γρήγορα. Κι επειδή το κλείσιμο των οικονομικών στοιχείων του 2013 είναι κρίσιμο για το 2014, θα πρέπει η Βουλή, τον Απρίλιο, να οργανώσει στην Ολομέλεια συζήτηση για τον απολογισμό του 2013. Είναι πρόταση που επειδή πρέπει να παγιωθεί, την έχουμε καταθέσει και ως πρόταση αναθεώρησης του Συντάγματος» επισημαίνοντας:

«Δεν πρέπει να ψηφιστεί αυτός ο Προϋπολογισμός. Η κακή πορεία της ιδιωτικής οικονομίας με την γραφειοκρατία και την υπερφορολόγηση θα επηρεάσει και πάλι αρνητικά τα δημόσια οικονομικά. Αν δεν αντιστραφεί η πορεία η χώρα θα ξαναμπεί σε φάση κρίσης. Η κυβέρνηση με την πολιτική της αδυναμία, ανικανότητα και αδεξιότητα εξαντλεί στον κόσμο και τον στέλνει στα άκρα, τα οποία στη συνέχεια καταδικάζει είτε φλυαρώντας για δύο άκρα, είτε ένα».