Σε άτυπη ενημέρωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρεται ενάντια της κυβέρνησης για την «σιωπή» των κυβερνητικών στελεχών σχετικά με την επανακατάθεση της τροπολογίας για τους πλειστηριασμούς από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «Η κατά τα άλλα λαλίστατη κυβέρνηση συνεχίζει να μην παίρνει θέση για την τροπολογία που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για την παράταση της προστασίας από πλειστηριασμούς, και για την απαγόρευση μεταβίβασης δανείων σε κερδοσκοπικά ιδρύματα και οργανισμούς. 

Ο κ. Σαμαράς και οι κυβερνητικοί βουλευτές δυσκολεύονται να αποφασίσουν ότι δεν θα αφήσουν τα κοράκια να πάρουν τα σπίτια των πολιτών και να κερδοσκοπούν  σε βάρους τους. Γιʼ αυτό άλλωστε η άρση της προστασίας από πλειστηριασμούς αποτελεί αντικείμενο συζήτησης με την τρόικα, ενώ η κυβέρνηση θα έπρεπε να αρνείται ρητά και κατηγορηματικά την παραμικρή αναφορά στο ζήτημα αυτό».

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει και τα δημοσιεύματα του Τύπου για δηλώσεις στελεχών του που «διαστρεβλώνονται συστηματικά». 

«Την εβδομάδα που πέρασε παρακολουθήσαμε μια από τις γνωστές επικοινωνιακές επιθέσεις του μνημονιακού μπλοκ ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ. Επιθέσεις που στηρίζονται στην προσχεδιασμένη διαστρέβλωση όσων τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του διατυπώνουν σε ομιλίες και συνεντεύξεις τους. Έτσι, ανακαλύφθηκαν διαφωνίες ανάμεσα σε μέλη του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθησαν να μας πείσουν ότι ο Δραγασάκης δικαιώνει τον Παπανδρέου για το «λεφτά υπάρχουν» και ο Τσακαλώτος τον Στουρνάρα για την μη υπερφορολόγηση των πολιτών.

Σε μια κρίσιμη περίοδο όπου εντείνονται τα κοινωνικά αδιέξοδα, το μνημονιακό μπλοκ επιμένει να υποβαθμίζει τον δημόσιο διάλογο για το μέλλον της Ελλάδας και εν τέλει την ίδια τη δημοκρατία. Ελλείψει επιχειρημάτων, η επιλογή αυτή αποτελεί το ύστατο καταφύγιο μιας κυβέρνησης που, όπως και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, έχει απολέσει προ πολλού τη λαϊκή στήριξη (ή έστω ανοχή). Πρόκειται για επιλογή που φανερώνει πανικό μπροστά στην ολοένα και πιο έντονα διαφαινόμενη προοπτική ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει την κυβερνητική εξουσία» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ