Σε αναδιάρθρωση της λειτουργίας των Μουσείων και των Αρχαιολογικών Χώρων, με αλλαγές και στο ωράριο των μεγαλυτέρων εξ αυτών ώστε να λειτουργούν από τις οκτώ το πρωί έως τις οκτώ το βράδυ, θα προχωρήσει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σύμφωνα με τον υπουργό Πάνο Παναγιωτόπουλο, στα άμεσα σχέδια είναι, επίσης, ο επανασχεδιασμός των πωλητηρίων και της πολιτικής εκδόσεων και πωλήσεων για όλα τα έντυπα, αλλά και της πολιτικής των κατασκευών και πωλήσεων εκμαγείων. 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος μιλώντας στο MEGA έκανε λόγο για τη «δυσβάστακτη φορολογία», που «είναι βρόγχος στο λαιμό, ιδιαίτερα της μεσαίας τάξης, η οποία αποτελεί και την σπονδυλική στήλη της ελληνικής κοινωνίας», τονίζοντας ότι «αυτό είναι το υπ' αριθμόν ένα θέμα που απασχολεί τον πρωθυπουργό της χώρας» και πληροφορώντας ότι «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατεύσει την προσωπική κατοικία του καθενός από τους πλειστηριασμούς, με εξαίρεση την περίπτωση εκείνων που κλείνουν πονηρά το μάτι και είναι κατ' επάγγελμα και καθ' έξιν κακοπληρωτές».

«Τώρα η κυβέρνηση μπορεί και διαπραγματεύεται - και διαπραγματεύεται σκληρά- γιατί η χώρα τώρα έχει πλεόνασμα... Το πλεόνασμα δεν είναι μόνο οικονομικό μέγεθος ή λογιστικό. Το πλεόνασμα είναι κάτι πραγματικό.

Επιτέλους η χώρα μπορεί και πληρώνει τα έξοδα της και τις δαπάνες της», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιωτόπουλος, επισημαίνοντας ότι βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, «διότι αν καταφέρουμε και περάσουμε αυτό τον «κάβο» του Δεκεμβρίου -Ιανουαρίου, θα μπορέσουμε το 2014 να δούμε τα πρώτα σημάδια της ανάκαμψης, που θα έρθει στη συνέχεια».