current views are: 1

5 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση16:28

Βενιζέλος εναντίον Ρουμπάτη με αναφορές στο σκάνδαλο Κοσκωτά

Τον δημοσιογράφο Γιάννη Ρουμπάτη φωτογράφισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος όταν αναφέρθηκε σε κάποιον δημοσιογράφο που του χρέωσε την αποτυχία της Ελλάδας. 

Δημοσίευση 16:28’
αρθρο-newpost

Τον δημοσιογράφο Γιάννη Ρουμπάτη φωτογράφισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος όταν αναφέρθηκε σε κάποιον δημοσιογράφο που του χρέωσε την αποτυχία της Ελλάδας. 

Τον δημοσιογράφο Γιάννη Ρουμπάτη φωτογράφισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος όταν αναφέρθηκε σε «κάποιον δημοσιογράφο» που του χρέωσε την αποτυχία της Ελλάδας, με τον πρώτο να απαντά, ρίχνοντας «καρφιά» για «ενδεχόμενες δικαστικές υποθέσεις» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος μιλώντας την περασμένη Δευτέρα στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΪ άσκησε σκληρή κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ λέγοντας χαρακτηριστικά πως «την τελευταία φορά που επιχείρησε να λύσει ένα θέμα οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή μην το ξεχνάμε αυτό», εννοώντας την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών στα τέλη του 2011.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «προχθές σε ένα τηλεοπτικό σταθμό ένας παλιός δημοσιογράφος ο οποίος αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το προσκήνιο της δημοσιογραφίας λόγω της υπόθεσης Κοσκωτά, λέει: “Ο κ. Βενιζέλος ως Υπουργός Οικονομικών πήγε να το παίξει σκληρά με την τρόικα και κατέστρεψε τη χώρα“. Προφανώς είναι παντελώς άσχετος. Δεν θυμάται».

Προφανώς ο κ. Βενιζέλος αναφέρονταν στην υπόθεση περί εμπλοκής του ονόματος του κ. Ρουμπάτη σε επιχειρήσεις του Γιώργου Κοσκωτά την περίοδο που ο δημοσιογράφος ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Σκληρή απάντηση Ρουμπάτη

Στην έμμεση επίθεση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης απάντησε ο κ. Ρουμπάτης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΪ, κάνοντας οξεία κριτική, αφήνοντας πολλές αιχμές.

Ο κ. Ρουμπάτης, που σημείωσε ότι είναι «άβολο ένας δημοσιογράφος να γίνεται αντικείμενο ρεπορτάζ» ανέφερε για τον κ. Βενιζέλο ότι «φανερώνει την πολιτική του αμηχανία με μια χαμηλού επιπέδου προσωπική επίθεση».

Παράλληλα είπε ότι είχε δικαστικές εκκρεμότητες γιατί τότε «γινόταν προσπάθεια από την πλευρά του Μητσοτάκη και Κόκκινου να με εκβιάσουν με άξονα την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο».

«Δικάστηκα και αθωώθηκα σε πρώτο βαθμό, αθωώθηκα και στον δεύτερο» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι ο κ. Βενιζέλος «είναι συνταγματολόγος και έχει σημασία ότι χρησιμοποιεί υπονοούμενο για να με σπιλώσει».

Ο κ. Ρουμπάτης σημείωσε ότι τον τίμησε το ΠΑΣΟΚ, με το οποίο εξελέγη ευρωβουλευτής, επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, έκανε μαζί του προεκλογική εκδήλωση στην Ασπροβάλτα.

Παράλληλα, έκανε λόγο για μια ψυχολογική κατάσταση που είναι «αντικείμενο άλλων επιστημων και όχι της δημοσιογραφίας» συμπληρώνοντας:

«Όταν πετας λάσπη επιστρέφει σε σένα. Αισθάνομαι ευτυχής που με τιμούν συνάδελφοί μου και πολιτικοί με τη φιλία τους. Να προσέχει τι λέει. Κατανοοώ την κατάστασή του. Εύχομαι να έχουν την ίδια κατάληξη οι όποιες δικαστικές υποθέσεις με αυτήν που είχαν οι δικές μου». 

Παράλληλα είπε, «αν ο κ. Βενιζέλος τρομάζει και θα με εμποδίσει να ασκώ κριτική κάνει λάθος. Είναι δικηγόρος και ξέρει ότι όταν αθωωθείς σε πρώτο και δεύτερο βαθμό είσαι αθώος». 

Τέλος, είπε ότι «το 2007 επέλεξα να αποσυρθώ από το ΠΑΣΟΚ γιατί διαφώνησα με τον Γιώργο Παπανδρέου. Δεν φόρεσα την κομματική μου ταυτότητα στο μανίκι μου. Ας προσέχει τι λέει. Του εύχομαι οι όποιες υποθέσεις του, αν καταλήξουν στα δικαστήρια, να έχουν την ίδια κατάληξη με τις δικές μου» επανέλαβε.


σχετικα αρθρα