Συμφωνία με τον Κορεάτη ομόλογό του κ. Baek Seung-joo για αμυντική συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών, υπέγραψε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αθ. Δαβάκης κατά την εκεί παραμονή του. 

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας  συνόδευσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια στο ταξίδι του στη Νότια Κορέα.
Κατά την τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη Σεούλ , ο κ. Δαβάκης συμμετείχε στις επαφές του κ. Παπούλια με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κορέας κα Park Geun-hye , με τον Πρόεδρο του Κορεατικού Κοινοβουλίου και με τα μέλη  του ελληνοκορεατικού επιχειρηματικού forum. 

Επίσης ο Αθ. Δαβάκης παρέστει στο παρέστη στο  τρισάγιο και στην κατάθεση στεφάνου, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, στο μνημείο των Ελλήνων πεσόντων του Εκστρατευτικού Σώματος του πολέμου της Κορέας (1950 -53). 

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής ο κ. Δαβάκης δήλωσε: « η παρουσία μας εδώ, με επικεφαλής τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σηματοδοτεί την τιμή και την αναγνώριση που η Ελληνική Πολιτεία αποτίει στους πεσόντες μαχητές του πολέμου της Κορέας. Η θυσία τους έκανε ξακουστή στα πέρατα του κόσμου την Ελληνική ανδρεία, η οποία πάντοτε μαχόταν για τις αξίες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων . Η συγκίνηση γίνεται μεγαλύτερη γιατί στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν και οι βετεράνοι εκείνου του εκστρατευτικού σώματος, ο Υποστράτηγος ε.α. Στυλιανός Δράκος και ο Αντισμήναρχος ε.α Ακριβός Τσολάκης».