Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος

Έντονη ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν στο Μέγαρο Μαξίμου οι βολές βουλευτών της συγκυβέρνησης που έχουν βάλει στόχο για τα καλά τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Από το «στρατόπεδο» του ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν βουλευτές που αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο καταψήφισης του νομοσχεδίου για τα ακίνητα, παρά τις διορθώσεις που έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες και ήδη έχουν βγει οι λίστες με τους επίφοβους, προκειμένου να αποφευχθεί κυβερνητικό ατύχημα και μάλιστα λίγο πριν την κρισιμότερη αξιολόγηση από τη τρόικα.

Ήδη ο Νίκος Σηφουνάκης από το βήμα της Βουλής προειδοποίησε με αρνητική ψήφο, εξαπολύοντας, μάλιστα, σφοδρότατη επίθεση στη Ν.Δ. για τη στάση που κράτησε τη πρώτη διετία του Προγράμματος.

Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία μέσω των στελεχών που έχουν αναλάβει τις επιδιορθώσεις του ενιαίου φόρου ακινήτων και κάνουν σχετικές παρεμβάσεις στους βουλευτές, με στόχο να ξεπεραστούν οι εκπλήξεις από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες. 

Λαζαρίδης, Πρωτόπαπας, και Κουτσούκος παρακολουθούν και συντονίζουν τις κινήσεις τους ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

Το ανοιχτό «αγκάθι» των πλειστηριασμών και η καθυστέρηση στην κατάθεση του τελικού σχεδίου για τον φόρο στα ακίνητα δημιούργησαν την ευκαιρία να δημιουργηθούν δυνατότητες διαφοροποίησης, με τους βουλευτές να εξαπολύουν ευθείες βολές κατά του Γιάννη Στουρνάρα, ενώ δεν έλειψαν και οι θετικές κριτικές για την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς. 

Συνεργάτες του πρωθυπουργού προσπαθούν να σταματήσουν την πολεμική εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα διότι με τις δηλώσεις  τους οι βουλευτές της συγκυβέρνησης «υπονομεύουν το κυβερνητικό έργο», και δίνουν επιχειρήματα στην αντιπολίτευση.

Ο κ. Σαμαράς έχει δώσει εντολή να ελεγχθεί η κρίση ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών και τους βουλευτές, καθώς πρέπει να ψηφιστούν προϋπολογισμός, ενιαίος φόρος ακινήτων και η νομοθετική παρέμβαση για τους πλειστηριασμούς που είναι ζωτικής σημασίας για την κυβέρνηση.