Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Τι ήθελε να πει ο πρόεδρος; Μ' αυτήν την απορία έμειναν αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ακούγοντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αναφέρεται σε έναν παλαιό δημοσιογράφο, ο οποίος σύμφωνα με τον ίδιο, αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το προσκήνιο της δημοσιογραφίας λόγω της υπόθεσης Κοσκωτά.

Ο γρίφος λύθηκε λίγο αργότερα και οι περισσότεροι συμπέραναν ότι η επίθεση είχε ως στόχο τον δημοσιογράφο Γιάννη Ρουμπάτη τον οποίο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε για ασχετοσύνη και για αμνησία  κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Ο λόγος της αναφοράς Βενιζέλου στον Ρουμπάτη -τον οποίο δεν κατονόμασε- οφειλόταν  στο γεγονός πως ο δεύτερος μέσω τηλεοπτικού σταθμού είπε ότι ο σημερινός αντιπρόεδρος ως υπουργός Οικονομικών πήγε να το παίξει σκληρά με την τρόικα και κατέστρεψε την χώρα.

Πιάνοντας λοιπόν το νήμα από την υπόθεση Κοσκωτά πολλοί βουλευτές θυμήθηκαν ότι ο Γιάννης Ρουμπάτης υπήρξε πολύ στενός συνεργάτης περί τα εκδοτικά με τον Γιώργο Κοσκωτά και επιπλέον εκείνο το διάστημα που είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο είχε με έμμεσο τρόπο εμπλακεί στην υπόθεση, όμως απαλλάχτηκε με βούλευμα.

Ο Γιάννης Ρουμπάτης δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο όμως για το ΠΑΣΟΚ. Το 1994 ως επιλογή του Ανδρέα Παπανδρέου εντάχθηκε στην ευρωλίστα του ΠΑΣΟΚ στην πέμπτη θέση και εξελέγη ευρωβουλευτής. Πολύ πιο πριν στο διάστημα 1987-1988 ελάχιστοι θυμούνται ότι ο Γιάννης Ρουμπάτης διετέλεσε και κυβερνητικός εκπρόσωπος!

Την δεκαετία του 2000 ο δημοσιογράφος ανέλαβε καθήκοντα συμβούλου δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου με τον οποίο είχε στενότατη σχέση.

Λέγεται μάλιστα ότι το μοιραίο βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου του 2007 όταν ο Παπανδρέου έχασε τις εκλογές ο Ρουμπάτης ανέλαβε και συνέταξε το κείμενο δήλωσης του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αφού προηγουμένως είχε πεταχτεί στον κάλαθο των σκουπιδιών το αρχικό ηττοπαθές κείμενο υπαγορευμένο από τους Λαλιώτη και Αθανασάκη.

Η συνεργασία τους συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια, όμως έσπασε ξαφνικά όταν το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ ανέλαβε το 2009 την διακυβέρνηση της χώρας. Μέχρι και τώρα οι λόγοι παραμένουν αδιευκρίνιστοι, πλην όμως φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα σοβαροί καθώς ο Γ. Ρουμπάτης όπου βρεθεί και όπου σταθεί καταγγέλλει έκτοτε την κυβέρνηση Παπανδρέου και τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό

Προσφάτως δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τους Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου «πολιτικούς εγκληματίες», ενώ έχει επιτεθεί και με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του υφυπουργού δημόσιας τηλεόρασης Παντελή Καψή λέγοντας ότι δεν πρέπει να λέγεται δημοσιογράφος.

Τον Σεπτέμβριο όταν εκλήθη στην Δημόσια Τηλεόραση ως καλεσμένος ξεσπάθωσε δημοσίως κατά του νέου εγχειρήματος μιλώντας για αθλιότητα.