Για τους πλειστηριασμούς και τις διαπραγματεύσεις που γίνονται με την τρόικα μίλησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η ρύθμιση που θα έρθει στη Βουλή θα είναι αρκετά ικανοποιητική για τους πολίτες και υποστήριξε: «Η τρόικα και φυσικά η κυβέρνηση δεν αμφισβητούν το σύστημα της δικαστικής προστασίας. Είναι ισχυρό το σύστημα. 80.000 συμπολίτες μας έχουν προσφύγει σε αυτό».

Ο υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι δεν έχουν έρθει σε κάποια συμφωνία ακόμη με την τρόικα αφού «έχουμε άλλα κριτήρια». Και πρόσθεσε: «Το ζήτημα έχει πολλές παραμέτρους και προσπαθούμε να το προσεγγίσουμε από πολλές και διαφορετικές πλευρές για να μην υπάρξει αδιέξοδο».

Στη συνέχεια, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να προστατεύσουμε τον δανειολήπτη καλής πίστεως και όχι αυτόν που μπορεί αλλά δεν πληρώνει». Και τόνισε: «Πρέπει να βρεθεί ένα σύστημα διαχείρισης των προβλημάτων που έχουν προκύψει κατά καιρούς από τα δάνεια. Γι’ αυτό θα πρέπει να βρούμε κάποιους κανόνες με μόνιμο χαρακτήρα που θα λαμβάνουν υπόψη τους την κρίση», καταλήγοντας στο ότι: «Έχουμε νόμους που δίνουν τη δυνατότητα να «κουρεύονται δάνεια».