Επιστολή προς τον Αντώνη Σαμαρά έστειλε ο δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των αδύναμων οικογενειών στον δήμο του, σε σχέση με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Την επιστολή συνυπογράφουν οι δήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς και Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, και ζητούν από τον πρωθυπουργό την προσωπική του παρέμβαση, προκειμένου η κυβέρνηση να προβεί στην απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέψει στην τοπική αυτοδιοίκηση, εφόσον βεβαίως οι Δήμοι έχουν αποδεδειγμένα την οικονομική δυνατότητα, να τακτοποιήσουν οφειλές και να καλύψουν το κόστος της επανασύνδεσης του ρεύματος.

Αναλυτικά η επιστολή των δημάρχων:

«Εξοχότατε κύριε Πρωθυπουργέ,

Η οικονομική κρίση μαστίζει τα νοικοκυριά. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και σχεδόν καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ανθρωπίνων τραγωδιών. Η τοπική αυτοδιοίκηση, η πλησιέστερη στον άνθρωπο δομή πολιτικής οργάνωσης, οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Παρά τις συστηματικές μας προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το αδιέξοδο ανέργων συμπολιτών μας, οι οποίοι αδυνατούν στοιχειωδώς να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να ζουν χωρίς ηλεκτροδότηση μέσα στον χειμώνα.

Πέρα και πάνω από ιδεολογίες, τα κόμματα και τις σκοπιμότητές τους, αισθανόμαστε την βαθύτατη ηθική υποχρέωση να παρέμβουμε για να ανακουφίσουμε εκείνους που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Το υφιστάμενο θεσμικό και νομικό πλαίσιο περιορίζει την ανεξαρτησία μας και δεν μας επιτρέπει να εκτελέσουμε το καθήκον μας. Ζητούμε την προσωπική σας παρέμβαση ώστε να προβεί η κυβέρνηση στην απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση, που θα επιτρέψει στην τοπική αυτοδιοίκηση, εφόσον βεβαίως οι Δήμοι έχουν αποδεδειγμένα την οικονομική δυνατότητα, να τακτοποιήσουν οφειλές και να καλύψουν το κόστος της επανασύνδεσης του ρεύματος στους αδύναμους συμπολίτες μας..

Μετά τιμής,

Οι Δήμαρχοι

Διονύσης Χατζηδάκης, Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου

Νίκος Χαρδαλιάς, Δήμαρχος Βύρωνα

Ανδρέας Παχατουρίδης, Δήμαρχος Περιστερίου

Κώστας ΜπακογιάννηςΔήμαρχος Καρπενησίου»