«Άφαντο» χαρακτήρισε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. 

Όπως είπε, το πολιτικό πρόβλημα όμως δεν είναι ο υπουργός Οικονομικών. «Ο υπεύθυνος για τη λεηλασία είναι ο Πρωθυπουργός, και μη χτυπάτε το σαμάρι», είπε ο κ. Λαφαζάνης και συνέχισε λέγοντας ότι «ο Γιάννης Στουρνάρας υπογράφει τον Προϋπολογισμό και δεν έχει εμφανιστεί ούτε ένα δευτερόλεπτο. Τυχαίο είναι;».

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα της Liberation σημείωσε ότι  «ο κ. Στουρνάρας δεν έχει στόμα να μιλήσει και βγαίνει το υπουργείο Οικονομικών με ανακοινώσεις του να τα διαψεύσει; Ο κ. Στουρνάρας βεβαίως, ξέρουμε γιατί δεν μιλά: Η Liberation δεν είναι μια κίτρινη φυλλάδα...».

Αμφισβήτησε εξάλλου το πρωτογενές πλεόνασμα λέγοντας ότι προκύπτει επειδή δεν υλοποιείται το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και δεν δίνεται η επιστροφή του ΦΠΑ. «Αυτή είναι λογική καταστροφής της χώρας. Δεν σημαίνει τίποτα αυτό το πλεόνασμα για την οικονομία», υπογράμμισε.

Ιδιαίτερα εστίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα των γερμανικών οφειλών. «Γιατί ξεχνάτε να εγγράψετε στον Προϋπολογισμό τις οφειλές της Γερμανίας; Η μη εγγραφή του χρέους αυτού δεν έχει μόνο πολιτικές ευθύνες. Αυτή τη στιγμή εγκληματείτε», υποστήριξε.

«Εδώ που έχουμε φτάσει η χώρα θέλει διαγραφή χρέους. Δεν είναι δυνατόν να μιλούν όλοι οι άλλοι, πλην του οικονομικού επιτελείου. Δεν είναι δυνατόν να το θέτει ο Γκουρία του ΟΟΣΑ, που δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, και να μην το θέτετε εσείς», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται διαγραφή χρέους, διαγραφή χρεών των αδύναμων πολιτών, να πάρει το δημόσιο τον έλεγχο των τραπεζών και εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος.