Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή.

«Η αντιπολίτευση βρίσκεται σε αμηχανία» γιατί ο προϋπολογισμός είναι ο πρώτος που προβλέπει έξοδο από την ύφεση και έχει πλεόνασμα, τόνισε ο κ.  Βορίδης και προσέθεσε: 

«Έχετε προβλήματα, έχετε θέματα στην κριτική σας και αυτό οδήγησε τον Παναγιώτης Λαφαζάνη να λέει ότι το πλεόνασμα είναι φανταστικό. Έρχεστε εσείς να αμφισβητήσετε αυτό που παραδέχεται όλος ο κόσμος, γιατί; Γιατί δεν βολεύει την αντιπολιτευτική τακτική σας».

Ο κ. Βορίδης επεσήμανε ακόμη ότι η επιτυχία του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής «πιστώνεται στον Πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο».

Διαφώνησε εξάλλου με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι τράπεζες ειδικού σκοπού, και απευθυνόμενος στους πολίτες είπε ότι πρέπει να απαντήσουν στο ερώτημα ποιος θα τους βρει δουλειά, ποιος θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και ποιος θα τους δώσει μισθό: Αυτοί που του λένε σοσιαλιστικά νεφελώματα αυτοδιαχειριζόμενης οικονομίας ή αυτοί που μάχονται για την ανάπτυξη της οικονομίας.