Τις τέσσερις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τον Τουρισμό εξήγγειλε η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.

Ειδικότερα, εξήγγειλε νομοθετικές μεταρρυθμίσεις για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και διευκόλυνση επενδύσεων, διαφοροποίηση τουριστικού προϊόντος με την εισαγωγή νέων ειδών τουριστικών εκμεταλλεύσεων, διασφάλιση της ποιότητας σε τουριστικές υποδομές και υπηρεσίες, εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για μορφές ειδικού τουρισμού (συνεδριακός, ιαματικός κ.α.), αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας.

Παράλληλα σημείωσε ότι έρχεται χωροταξικό σχέδιο για τον τουρισμό. «Στόχος μας» είπε η κ. Κεφαλογιάννη είναι «να τοποθετήσουμε σε σύγχρονες βάσεις την τουριστική ανάπτυξη της χώρας την επόμενη εικοσαετία». Παράλληλα, δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει «τεκμηριωμένος προγραμματισμός για το που και πως μπορεί να αναπτυχθεί η τουριστική δραστηριότητα».

Όπως είπε η υπουργός Τουρισμού, θα καταρτιστεί μεσοπρόθεσμο πλαίσιο προγραμματισμού, και σύμφωνα με τα λεγόμενά της, θα αξιοποιηθεί το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης 2014-20, που είναι το νέο ΕΣΠΑ.

Τέλος πρόκειται να καταρτιστεί νέα επικοινωνιακή στρατηγική. Όπως είπε η κ. Κεφαλογιάννη «με πολύ προσπάθεια και ελάχιστα μέσα, έχουμε ξεκινήσει με επιτυχία την αλλαγή της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό» και ότι «σχεδιάζουμε εναλλακτικές στρατηγικές με αιχμή του δόρατος τα social media. Αλλάζουμε αρνητικές εικόνες και στερεότυπα που είχαν ταυτιστεί με το όνομα Ελλάδα».