Την αισιοδοξία του ότι η ελληνική Προεδρία της ΕΕ θα είναι πετυχημένη εξέφρασε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος βρέθηκε στη βουλή για να παρακολουθήσει τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Ο πρωθυπουργός που βρέθηκε στο  καφενείο της Βουλής συνοδευόμενος από τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Θανάση Μπούρα και τον στενό του συνεργάτη Νίκο Τσιούτσια σε συνομιλία που είχε με βουλευτές της ΝΔ σημείωσε ότι «το κλίμα έξω είναι πολύ καλό και  έχει αλλάξει για τη χώρα μας».

Προσέθεσε παράλληλα ότι «οι εταίροι αντιλαμβάνονται τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών».

Στάθηκε παράλληλα και στο θέμα της επανέναρξης της κατασκευής των μεγάλων οδικών αξόνων, οι συμβάσεις των οποίων θα κυρωθούν την επόμενη ημέρα από τη Βουλή, σημειώνοντας ότι θα έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε ότι η κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων θα βοηθήσουν στο μέτωπο γα την ανάσχεση της ανεργίας, το οποίο όπως επισήμανε «είναι για εμένα μείζον».

Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση το τελικό αποτέλεσμα για το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι καλύτερο από τις προσδοκίες και πως θα είναι αναδιανεμητικό προς ένστολους, δικαστικούς και χαμηλοσυνταξιούχους.

Εξάλλου, κατά τη συνομιλία του με τους βουλευτές, ο κ. Σαμαράς φέρεται να σημείωσε ότι οι ρυθμίσεις για τον φόρο στα ακίνητα και τους πλειστηριασμούς θα προστατεύουν τις αδύναμες κοινωνικά ομάδες, ενώ θα ενσωματώνουν την πλειοψηφία των παρατηρήσεων που ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα.