Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στην τοποθέτησή του κατά τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού στη Βουλή, και εξέφρασε παράλληλα  τη στήριξή του στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

«Ο πολιτικός λαός σας έχει καταλάβει. Φαίνεται αυτό στις δημοσκοπήσεις και στους δρόμους» είπε προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Μετά από όλα αυτά τα μέτρα που έχουμε πάρει δεν έχετε κάνει ούτε βηματάκι εμπρός…» είπε ο υπουργός Υγείας και συμπλήρωσε:

«Εσείς συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ που θέλατε να καταστραφεί ο τόπος, βγαίνατε στα παράθυρα και αμφισβητούσατε το πρωτογενές πλεόνασμα. Αν θέλετε να φύγει η τρόικα γιατί δεν συμφωνείτε για το πρωτογενές πλεόνασμα;»

«Στην πραγματικότητα τρέμετε την ημέρα που θα φύγει η τρόικα γιατί τότε δεν θα έχει νόημα η πολιτική σας ύπαρξη» είπε και υποστήριξε ότι αυτός ο προϋπολογισμός «αίρει την ανάγκη να δανειζόμαστε γιατί αυτή η πολιτεία έχει πρωτογενή πλεονάσματα δηλαδή μαθαίνει να ξοδεύει λιγότερα από όσα εισπράττει».

Για την κατάσταση στην υγεία ο υπουργός είπε ότι «μειώνουμε τον προϋπολογισμό στην υγεία χωρίς να κόβουμε καμία από τις παροχές. Η μείωση προέρχεται με την τροπολογία για τα φάρμακα και με τον περιορισμό της σπατάλης στα δημόσια νοσοκομεία μέσω κεντρικών προμηθειών». Ανακοίνωσε ακόμη ότι «ετοιμάζουμε τον ιατρικό τουρισμό και θα δείτε πόσα χρήματα θα φέρει στην χώρα».

Αναφερόμενος στον Προϋπολογισμό του 2014 εκτίμησε ότι «τελειώνει την πολιτική ύπαρξη του αντιμνημονίου, άρα και σε ένα βαθμό την πολιτική ισχύ  δυνάμεων που έδρασαν την άνοδό τους πάνω στο μνημόνιο». Ανέφερε ότι «αίρει την ανάγκη ενός κράτους που είχε μάθει να δαπανά περισσότερα χρήματα από όσα εισέπραττε. Σιγά σιγά το κράτος μαθαίνει να ξοδεύει λιγότερα από όσα εισπράττει».

Παράλληλα, εξέφρασε τη στήριξή του στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, χαρακτηρίζοντάς τον «σύγχρονο σάκο του μποξ».

Όπως υποστήριξε: 

«Δεν είναι εύκολο να είσαι σάκος του μποξ και να χειρίζεσαι τα θέματα της οικονομίας σήμερα. Όμως σημασία δεν έχει το αν θα κάνεις λάθη, γιατί θα κάνεις. Όλοι οι υπουργοί έχουν κάνει λάθη, και εγώ έχω κάνει. Σημασία έχει αν μπορείς να κρατάς το καράβι στην πορεία και να έχεις αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα λέει ότι το οικονομικό επιτελείο, Γ. Στουρνάρας, Χρ. Σταϊκούρας, Γ. Μαυραγάνης, παρέλαβε μία χώρα που ήταν έξω από την Ε.Ε. και δεν ξέραμε αν θα ξημερώσει μέσα στην ενωμένη Ευρώπη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ενάμιση χρόνο μετά δεν υπάρχει ούτε ένας παράγοντας που να μην καταλαβαίνει ότι έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο».