Την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να κατευθυνθεί το πλεόνασμα, που πιθανώς θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ, στις ευπαθείς ομάδες και στη μάχη κατά της ανεργίας, επανέλαβε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Πάρις Κουκουλόπουλος.

Επίσης, είπε πως η Παιδεία και την Υγεία είναι καίρια ζητήματα, όπου όμως «οι συγκεκριμένες επιλογές που προωθούνται σήμερα ή προωθήθηκαν τους προηγούμενους μήνες δεν μας βρίσκουν σύμφωνους», προσθέτοντας ότι «είναι ζήτημα εσωτερικό της κυβέρνησης και πρέπει να αλλάξουν».

Ακόμη, ο κ. Κουκουλόπουλος ξεκαθάρισε ότι με τις θέσεις του υπουργού Υγείας για την φθηνότερη δημόσια Υγεία, το ΠΑΣΟΚ δεν συμφωνεί, κάλεσε δε τον κ. Γεωργιάδη να φέρει όλο το σχέδιο για την πρωτοβάθμια περίθαλψη, «που είναι η μεγάλη πρόκληση για συνέχεια της μεταρρύθμισης στο ΕΣΥ».

«Επουδενί δεν δεχόμαστε τη συνέχιση αυτής της πόλωσης, γιατί η μεταρρύθμιση δεν είναι ζήτημα απολύσεων -κατά κανόνα τουλάχιστον», σημείωσε και προσέθεσε ότι ζητεί στοιχεία για το πού οδήγησε «η αυθαίρετη απελευθέρωση από το πληθυσμιακό κριτήριο για τα μηχανήματα ιοντιζουσών και μη ιοντιζουσών ακτινοβολιών».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε πως στην Παιδεία «η επιλογή, που με αναγκαστικό τρόπο έγινε, με τα ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ είχε σκληρό ταξικό περιεχόμενο» και σημείωσε ότι δεν είναι μόνο το ζήτημα των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, «πιο σημαντικό είναι ότι έχουν μείνει χωρίς διέξοδο στην δημόσια εκπαίδευση τα παιδιά των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, που προέρχονται κατά κανόνα από οικογένειες με πολλά προβλήματα».

Ο κ. Κουκουλόπουλος κατέληξε λέγοντας πως κανένα πρόγραμμα και μάλιστα τόσο σκληρό δεν μπορεί να εξελιχθεί με την κοινωνία απέναντι αν δεν υπάρξει λύτρωση σε δύο κρίσιμα μέτωπα: η σύλληψη της φοροδιαφυγής και η αποκατάσταση της ρευστότητας στην οικονομία από τις τράπεζες. «Οι δύο γενναίες πράξεις του ΠΑΣΟΚ, για άρση του τραπεζικού απορρήτου και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μείνουν μετέωρες και στα μισά του δρόμου», υπογράμμισε και προσέθεσε ότι «είμαστε αποφασισμένοι, και πολύ σύντομα θα πάρουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, που θα γίνουν γνωστές και στη Βουλή και στους πολίτες».